Kaffesump och Såssar

Kaffesump och Såssar 1

Svenska kommunalpolitiker tycker inte att det är fy skam att ”hamna på kartan”. Uppfinningsrikedomen vet vanligtvis inga gränser när det gäller fyndiga slogans och festivaler, rutinmässigt håller man sig givetvis med en funktion som ska underlätta för näringslivet.

Samma kommunalpolitiker kan dock hålla sig för skratt när NOA presenterar Svea Rikes Fy Skäms-lista.

Jag menar givetvis listan över s.k. ”Utsatta” områden. Eller mer precist, extremt invandrartäta områden med sociala problem och hög kriminalitet. Parallellsamhällen brukar det också kallas. Jag föredrar att tänka på dem som ett monumentalt misslyckande för svensk social ingenjörskonst och migrationspolitik.

Nu ska jag dock inte måla fan på väggen. Gårdsten i Göteborg flyttas ned från ”särskilt utsatta” till enbart ”utsatta”. Samtidigt försvinner Smedby i Upplands Väsby och Hageby i Norrköping från ”utsatta”.

Vad jag intresserar mig mest för är dock lokala politikers syn på listan. Kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Ebba Östlin (S), tycker att det är problematiskt att en mindre grupp kriminella sätter en stämpel på ett större område.
Niklas Borg (M), kommunalråd i Linköping säger att ”Listan demoniserar bostadsområdet och skapar otrygghet i sig.”

Frågan är dock om inte Mohammed Nuur (S), ordförande för Tensta Socialdemokraterna och politiker i socialnämnden Stockholm, tar hyckleriet till en magisk nivå i Aftonbladet Debatt.

Jag citerar-”Att polisen ska storsatsa i områden där skjutningar och droger härjar är en av deras största och viktigaste uppgifter och borde vara vara prioriterad, oavsett om listan existerar i offentlighetens ögon eller inte”.

Smaka på den formuleringen. Särskilt den del som gäller huruvida listan ska vara offentlig eller inte.

Rikspolischefen har framfört att det inte skulle göra medborgarna tryggare att hålla listan hemlig, vilket ju får hållas för sant. Detta oavsett vad ömhjärtade karriärsocialister i Stockholm tycker.

Dessutom reser det frågan om inte Socialdemokraterna, bara en aning sådär, någon gång borde lära sig att det kan vara bra att förhålla sig till verkligheten som den är? Istället för att spå i kaffesump och ägna sig åt önsketänkande? Det finns ju, otvetydigt, en stor fördel med att känna till hur landet ligger. Då kan du reagera och agera på ett genomtänkt sätt. Det får Mohammed Nuur med sig att tänka på. Samt att medborgarna i Sverige ogillar ignoranta politiker i allmänhet, censurivrande såssar tycker vi är synnerligen dåligt!

Vi medborgare som inte röstar på dem eller andra ömhudade socialister tycker listan fyller en helt utmärkt funktion, förutom då att berätta för oss vad en stor del av våra surt förvärvade pengar spenderas på. Nämligen att enkelt och lättfattligt beskriva var vi aldrig vill sätta vår fot.

Politik är att prioritera och ställa grupper mot varandra. Och att säga sanningen, hur sur den än är.