Socialkapitalism

Socialkapitalism 1

Dagens gästskribent Lars E. Korse presenterar en ny ideologi!

Jag är jurist och konstnär samt västgöte. Och jag är nationalist, som älskar mitt fosterland Sverige. Politiskt är jag höger och orienterad till USA och Finland. Dessa båda länder beundrar jag. Nordens Största Statsman är finländaren Gustaf Mannerheim, krigshjälte, fältmarskalk och president, död 1951. År 1944 räddade han sitt land från att erövras av Josef Stalin, Sovjetunionens diktator.

Olof Palme var ingen statsman. Han stödde Sovjetunionens politik i Vietnam, som slutade med att landet blev en marxistisk socialistisk diktatur. Palmes parti socialdemokraterna, exempelvis, blev förbjudet i Vietnam. Palmes paranoida antiamerikanism relaterade analogt till Lyndon LaRouches och Ron Hubbards galenskaper inom politik och religion. Båda döda. De var ledare för var sin sektartad självcentrerad världsrörelse, konstig.

Om socialdemokraterna gäller detta. Partiets själ är revisionism/reformism av marxistisk socialism. Vilket har testats. Då visade sig, att marxistisk socialism betyder massor med mördade individer. Ja, antalet mördade blev hundra miljoner människor. Genom svält, massavrättningar och dödsläger, i framför allt Kina och Sovjetunionen.

Tillsammans med Vänsterpartiet bildar socialdemokraterna vänstern i Sverige. Observera att vänstern är opportunism, kverulans, utopipopulism, hyckleri och bourgeoisie.

Enligt sitt partiprogram är socialdemokraterna femtioprocentsmarxistiskt , Vänsterpartiet enligt sitt partiprogram sjuttiofemprocentsmarxistiskt. Men det existerar både kristen socialism och marxistisk socialism.

Jag har låtit trycka en bok i fem exemplar på egen bekostnad på företaget Vulkan i Stockholm. Titel Marxismens undergång, 306 sidor, pris netto 125 kronor. Skriften beställs via Internet med uppgivande av titeln, Vulkan och författaren Lars E Korse.

I mitt verk presenteras en politisk ideologi, som jag skapat och givit namnet Socialkapitalism, socialreglerad kristen demokratisk kapitalism, mänsklig och tämjd kapitalism. Det är ett slags kristen socialism, som jag önskar ska konkurrera bort socialdemokraterna , ja all marxistisk socialism. Det låter orealistiskt; men min politik är i alla fall ett Försök till ett alternativ till den marxistiska socialismen.

Jag är Antimarxist, aktiv medlem i Kristdemokraterna, aktiv katolik, kristen sionist och antikeynesianist. Nobelpristagaren i ekonomi 1976 Milton Friedman, 1912-2006, uppskattar jag. Och jag vill ha samverkan med hans libertarianism, under någon smula moderation av libertarianismen, med hänsyn till socialkapitalismens politiska program och Bibeln.