Tillståndet i riket augusti 2019

Tillståndet i riket augusti 2019 1
Tillståndet i riket får, trots en socialistisk majoritet i landets styrelse, sägas vara bättre i dag än samma tid förra månaden. Anledningen härtill stavas givetvis gossarna Axel Bjelvenius och Jacob Wents, 14 respektive 13 år gamla.

Dom utförde under gårdagen en sommarlovsstrejk för kärnkraft. Tydligen inte utan att stöta vissa hinder från arga extremister och sura tanter. Det gick så långt att dom blev tillsagda av sina meningsmotståndare att dessa inte gillade att vi var så ”nära”. Allt om man får tro riksdagsmannen Hanif Balis rapportering av händelsen på Facebook. Hanif Bali passade också på att bjuda in gossarna till riksdagen i höst.

Vad jag förstår finns det flera anledningar till vänstergökarnas och miljömupparnas aggressivitet.

Först av allt är det väl otroligt provocerande att två synbarligen välanpassade unga gossar i pikétröjor presenterar ett realistiskt alternativ till alla domedagsprofeters yrande om jordens undergång.

För det andra är det nog inte helt i linje med vänsterns tanke om sin ensamrätt på det offentliga rummet.

För det tredje, i går var det Greta Thunbergs sista dag utanför riksdagen innan hon drar iväg över Atlanten på sitt s.k. sabbatsår. ”Tänk att dessa slynglar har mage att förstöra denna dag”, kan jag tänka mig att extremisterna och tanterna tänkte, men inte sa högt.

För det fjärde, kanske det mest provocerande av allt, gossarna utförde aktionen på sin lediga tid. Sålunda, och till skillnad från GT, provocerar dom ytterligare genom att underförstått ta ansvar för sin utbildning och framtid. Alla kan ju inte bli frifräsande vänterprovokatörer för klimat och allsköns behjärtansvärda ändamål. Vissa av oss måste skaffa utbildning och söka jobb. Vem ska annars se till att skaffa pengar som pappa staten kan beskatta och omfördela till dem som är upptagna med annat?

Vi får hoppas, trots att Hanif Bali är en sorts socialist, att han lyckas intressera gossarna för fortsatt opinionsbildande arbete. Axel och Jacob verkar ha potential att gå långt!

För övrigt önskar jag Greta Thunberg en trevlig seglats.

Vårt rättssystem triumferade också under gårdagen genom att släppa artisten ASAP Rocky ur häktet. Alltså anses han och dom medåtalade redan ha avtjänat straffet, alternativt är att dom helt frikänns. I vilket fall som helst pep han iväg som ett skållat troll, och vem kan lasta honom för det? Det lär nog dröja ett bra tag, om än alls, innan han återvänder till vårt avlånga land. Ett stalltips är att trumpeten gnuggar händerna och kommer återvända till hur just han var inblandad i lösningen under kommande valkampanj.

Det jag undrar mest över är hur den unge mannen som fick stryk skall hanteras. Han fann det ju för gott att åka tillbaka till det land han flytt från, om det nu var för bröllop eller upplevda hot, innan rättegången startade….. Vad han då har för behov att vara i Sverige och åka på däng kan man verkligen fråga sig!

Det finns alltså hopp för Sverige, det tar vi med oss in i augusti!