Fri debatt, fria tankar. EU-valet

Fri debatt, fria tankar. EU-valet 1

I dag har jag, kanske mot bättre vetande, förtidsröstat i EU-valet. Sannolikheten för att just min vilja får genomslag är försvinnande liten och tankarna går onekligen till den politiske filosofen Jason Brennans jämförelse mellan allmänna val och luftföroreningar orsakade av bilar. Hur jag väljer att handla har inget avgörande resultat på helheten.
Hur det nu är med den saken kan jag vidare konstatera att en eventuell företrädare för Klp (ja, jag röstade på Klp, valhemligheten är bruten) har en diger uppgift framför sig att försöka leda europasamarbetet i rätt riktning. Visserligen finns det hel bunt med partier som delar Klp:s EU-kritik i parlamentet.

Tyvärr är majoriteten av dessa konservativa eller fruktansvärt socialistiska. Utan jämförelser i övrigt mellan dessa ytterligheter så har dom en gemensam ståndpunkt, den starka staten.Det är oftast ingen hejd på hur stora staten ska omhänderta medborgarens väl och ve med olika former av transfereringar av medborgarnas pengar och lagar som ska styra deras liv. Med andra ord är det hårda bud för den frihetligt lagde klassiska liberalen att rätt navigera i sådant sällskap.

Att vara frihetligt sinnad innebär nämligen , enligt min och många andras tolkning, att motsätta sig statlig och överstatlig inblandning. Att frivilligt avstå från kravet att betala dyra skatter och istället lösa välfärden själv, t.ex. genom olika försäkringslösningar och frivillighet, alltså själva motsatsen till vad EU är och står för.

Visst är det tråkigt att ett projekt som startade med det bästa av intentioner, nämligen att undvika ytterligare världskrig efter WW2, har urartat så till den milda grad att befolkningen i ett av dom länder som bidrog till att tredje riket föll har funnit det för gott att dra sig ur det.
Ett samarbete mellan fria nationer som förvandlats till en överstatlig koloss som inte kan skydda sina yttre gränser och med all sannolikhet kommer tyngas av det svenska bidraget ”den sociala pelaren” i framtiden!

Som tur är det fortfarande lite tid kvar för dig som läser detta och har förtidsröstat på någon av dom i Sverige ymnigt förekommande socialistiska partierna.
Kanske Sverigedemokraterna, som numera tycker EU är ett hyvens projekt som passar som hand i handsken för deras målbild av Sverige på 50 eller 60-talet?
Eller partiet som falskeligen kallar sig Liberalerna samtidigt som en europeisk superstat står högst på önskelistan?
Jag slutar här, som medlem i Sveriges enda trovärdiga liberala parti utgår jag nämligen från att att den som läser detta förstår min poäng!

Mitt råd är att du surfar in på liberalapartiet.se och studerar hur vi önskar att EU ska se ut. Därefter kan du på valdagen lägga en ny röst på ett mycket bättre alternativ än något annat, Klassiskt liberala partiet.