Vi måste undra om hr Kristersson funderar över tillståndet i riket september 2023?
Tänker han på hur vi ska lösa problemet med att svenska soldater saknar kängor och regnkläder eller drömmer han sig bort till viktiga överläggningar på Natohögkvarteret i Bryssel? Skänker han en tanke åt att det till i mitten av augusti skett 109 sprängningar i Sverige eller lägger karln kraft på att hitta genvägar till att utrusta Ukraina med Jas-plan?
Diskuterar han aktivistmyndigheter med sina regeringskolleger eller drar han en lättnadens suck över att Nobelstiftelsen portade ambassadörerna från Ryssland, Vitryssland och Iran?
Allt det är svårt att svara på. Det ligger liksom och flyter. Precis som debaclet på Järvafältet, man kanske hoppas att embryot till eritreanskt inbördeskrig i Sverige ska glömmas bort. Precis som att den tonåring som sköt ihjäl en bandit på Emporia i Malmö klarade sig med 4 års ungdomsvård. Detta under förutsättning att han inte rymmer, det verkar med förlov sagt inte vara så svårt.
En sak är i alla fall helt säker. Natomedlemskap blir det förr eller senare. Enligt amerikanska toppolitiker ska det ske senast i oktober då Erdoğan enligt uppgift från dem har uttömt vidare möjligheter att stå emot. Han har slut på ammunition och är tvingad att krypa till korset, Ungern har redan lovat att säga ja när Ankara godkänt ansökan.
USA får sitt lås i Östersjön, Turkiet får F-16 och kanske, om vi har tur, så får svenska soldater och officerare kängor och regnkläder att bära på ärans fält.
En sak är i alla fall positiv med det utlovade medlemskapet i oktober. Rimligtvis måste det innebära att eventuella inskränkningar i yttrandefriheten nu kan slängas i papperstuggen. Arbetsgrupper och utredningar kan avslutas och läggas ned, saken är biff och muselmaner, mullor och allt annat löst folk kan återgå till normalstadiet: att mer lugnt och diskret iföra världskalifatet utan att särskilt trakassera Sverige.
När det gäller sprängningarna i Sverige är situationen knivigare. Problemet är som man säger på myndighetssvenska komplext och mångbottnat. Huvudsakligen sägs det emanera från integrationsproblematiken då unga gossar med svag förankring i den svenska samhällskroppen agerar utifrån ett antisocialt dominansbeteende.
Som lekman har man en förenklad syn på saken. Det är ett förbannat drägg som inte har vett att sköta sig.
Givetvis har de svårt att hålla sig i skinnet när ingen säger stopp och belägg. De har sannolikt aldrig utsatts för något reellt motstånd i ordets rätta betydelse och är helt enkelt inte socialiserade i någon verklig mening.
Ingenting blir enklare av att lösningen sägs ligga i socioekonomiska, kanske sociokulturella, faktorer. Det är samhället och dess resurser det är fel på, de är tydligen för få och felriktade. Vi undrar lite till mans hur de ska kunna utökas och bli mer träffsäkra när de som ska fördela och rikta är samma personer som gjorde fel från början.
Vill man skrämma socialister riktigt ordentligt kan det personliga ansvaret nämnas. Vilken skyldighet har individen i sammanhanget?
Om man väljer att uttrycka sig i de termerna till en socialist rekommenderas, beroende på graden av vänsterblivenhet hos motparten, att ha luktsalt eller hjärtstartare i beredskap, alternativt snabba reflexer för att undvika knytnäven som kommer flygande.
För en socialist existerar nämligen inget personligt ansvar, allt är någon annans fel. Företrädesvis samhället och sedan ett år även parterna som ingick Tidöavtalet, mest SD givetvis.
Att S, MP, C och V regerat i en okristlig röra mellan 2014 och 2022 är i sammanhanget oväsentligt.
Ytterligare en sak vi undrar över är huruvida hr Kristersson funderar på klimatet?
Therese Fougman, meteorolog på SMHI, beskriver augusti som ”tokblöt”. Låt vara att det tillståndet inte var allmänt över hela landet, dock tillräckligt förekommande för att SMHI skulle införa en ny definition av hur blött det kan vara.
Frågan är nu vad man ska kalla en ännu regnigare månad, ”supertokblöt”? Kanske är det så att SMHI helt enkelt måste framstå som lite mer modernt, häftigt och sexigt? Man upplever kanske (då det är viktigt att bejaka sina känslor även som statligt verk) att det är viktigt att anpassa sig till den obildade massans språk?
Men åter till frågan, funderar hr Kristersson på klimatet och ger han en känga till Ebba för att hon tar flygplan till Göteborg för att tala om hållbara transporter?
Om så är fallet hur går tankarna? Ska SÄPO:s nya regleringsbrev innehålla krav på elbilar till statsledningens personskyddstransporter? Ska det påstådda kommunala självbestämmandet urholkas ytterligare så att miljoners nya vindkraftverk ska uppföras? Ska svenska specialförband luftlandsättas i Kina för att sabotera utbyggnaden av nya kolkraftverk därstädes?
Eller har han kanske accepterat faktum, politiker kan inget göra åt klimatet. Politiker kan begränsa människors frihet och rättigheter och klimatet kan användas som ursäkt för att göra just det. Hr Kristersson har betydligt mer akuta frågor att försöka hantera än just det.
Sist och slutligen, det rullar på. Situationen är kaotisk och långsamt men säkert upphör Sverige att fungera som autonom stat. EU är ett bistert faktum sedan många år och snart nog har det sovande folket vant sig med Nato också. Allt medan hr Kristersson hasar fram i Sagerska och samlar anekdoter till memoarerna, har han tur blir det fler inbjudningar till Gardell som ger goda chanser till muntert skvaller!
Frihetlig sinnad men ofri i praktiken. Mitt motto är: ”Gör din plikt, kräv din frihet”. Till vardags sysselsätter jag mig inom den privata delen av Sveriges hälso och sjukvård, på så sätt undviker samhället ytterligare en som springer omkring på gator och torg och ställer till ofog!