Det totalitära samhället är här

Det totalitära samhället är här 1

För många är skrivande av det slag jag sysslar med nu en lustig hobby. Man ondgör sig över någon negativ tendens, man försöker förstå vad som sker i världen och man triggar kanske några snöflingor på köpet men på det stora hela så kan man sedan koka sig en kopp kaffe och fortsätta med livet. Stolledåden märks främst som en allt tunnare plånbok då det som inte stjäls i form av skatter istället försvinner i inflation men i övrigt kan man lura sig att man lever i ett skapligt fritt land.

Allt det ändrades dock med corona. Plötsligt försvann allt fler friheter och vi ska vara på det klara med en sak, det var inte viruset som gjorde att vår frihet försvann, det var politikerna! Hade inte politiker och media skapat världens största masspsykos så hade inte corona märkts av mer än som en lite kraftigare säsongsinfluensa1. För detta behöver man inte ens titta på statistik, fråga bara dig själv hur du skulle ha resonerat om du inte hade läst en nyhet de senaste två åren. Märker du av kinapesten i din omgivning? Din vardag?

När FHM för ett tag sedan deklarerade att de inte längre kommer testa dubbelvaxxade så drog nog många en lättnadens suck, charaden var äntligen över och utan tester så skulle man förstås kunna sopa den här vinterns våg under mattan. Det var ett smidigt sätt för byråkratin att hävda att de vunnit kampen genom heroiskt vaccinerande och livet kan fortskrida. Alla räddar sina ansikten eftersom ingen behöver erkänna att allt var en sjuk överreaktion från första början.

Men som vi vet så släpper byråkrater och politiker aldrig ifrån sig makt och corona är en allt för söt karamell för att man ska spotta ut den i första taget. Därför ska vi nu få en ny våg och nya restriktioner2 men det vi framförallt ser spelas ut nu är en mycket illvillig strategi där politikerna först tar ifrån människor deras frihet för att sedan säga att de så gärna vill ge populasen tillbaka sin frihet om det inte vore för de där rackarns vaccinskeptikerna som håller smittan vid liv och sabotera för alla.

Denna retorik pumpas ut via alla kanaler samtidigt som amerikanska FDA vill undanhålla information om Pfizers vaccinen i 55 år3, BMJ publicerar artiklar om hur Pfizer fuskat i sin forskning4, Modernas vaccin har stoppats för alla under 255, BMJ redaktörer som specialiserat sig på att granska forskning frågar vad tusan som egentligen pågår6 och vi vet att det finns bra behandlingar så som d-vitamin7 som totalt ignoreras. Vem fan blir inte skeptisk? Det är total informationskrigföring som pågår just nu med forskningsfusk, starka ekonomiska intressen som dirigerar media, fact check boxar på alla sociala media, siffror tagna ur sina sammanhang som sprids till höger och vänster och ständigt matas plebejerna med vems fel allt är.

Dessvärre så fungerar strategin och man hör allt fler som ilsket mumlar om de som inte vill vaccinera sig. Än så länge är det bara mummel och en och annan näve som är knuten i fickan men det krävs inte ett delfiskt orakel för att se att det här kommer sluta illa, riktigt illa. De ovaccinerade förvandlas genom propaganda8,9 till syndabocken som ska offras för att livet ska kunna återgå till det vanliga. Det är ingen skillnad på vad som sker framför våra ögon nu och när kulakerna stod i vägen för realiseringen av den sovjetiska drömmen eller när häxor skulle brännas för att bota en farsot. Det kommer bli våldsamt. Man kan inte hunsa en befolkning i två år och sedan dingla med en syndabock utan att det leder till våld. Allt som saknas är ett sätt att identifiera syndabockarna, exempelvis ett pass (eller varför inte en stjärna?).

I Österrike så går det dock lite för sakta. 34% av befolkningen har inte besvärat sig med att jabba sig trots alla påtryckningar och de är med råge en tillräckligt stor grupp för att vara immuna mot att bli syndabockar. Därför väljer den österrikiska staten nu att drämma till med den slutgiltiga lösningen, tvångsvaccinering i februari10 efter en ny hård lockdown som man vet är utan effekt. När man läser det så känns den där kaffekoppen inte längre så lockande, det går inte att förnöjsamt fortsätta ignorera makten i sitt vardagsliv för det här är mycket värre än den allt tunnare plånbok. Det är ett totalt angrepp, en krigsförklaring mot det egna folket. Lyckligtvis så verkar varken österrikisk polis eller militär särskilt sugna på att verkställa galenskaperna11 och om en tillräckligt stor andel av de 34%-en visar sig vara obändiga så måste staten backa eller eskalera till en nivå som gör att ingen längre kan låtsas som att Österrike är något annat än en totalitär terrorstat.

Alla ögon är nu riktade mot Österrike och vi måste alla fundera på hur vi kan stödja den österrikiska oppositionen. De är kanariefågeln i kolgruvan, testballongen som måste skjutas ner. Viker sig österrikarna så kommer samma tvång rullas ut i hela EU.

Österrike idag, Sverige imorgon och vad gör du den dagen du måste välja mellan interneringslägret eller sprutan? Det är en fråga vi alla måste ställa oss idag och det är ingen lek längre. Det totalitära samhället är här.


 1. Sannolikheten för att dö i corona om man inte är ett multisjukt fettmonster är någonstans kring en på hundratusen till en på miljonen vilket jag tidigare visar. En betydligt mindre risk än att köra bil. Det finns därmed inga rationella skäl alls att begränsa friska människors rörlighet för att mycket måttligt minska risken för de som ändå inte tar hand om sig själv. ↩︎
 2. SVT – FHM backar – dubbelvaccinerade ska testa sig vid symptom ↩︎
 3. Zero Hedge – FDA Wants Until 2076 To Fully Release Pfizer Vaccine Data: Lawsuit ↩︎
 4. BMJ – Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial. A regional director who was employed at the research organisation Ventavia Research Group has told The BMJ that the company falsified data, unblinded patients, employed inadequately trained vaccinators, and was slow to follow up on adverse events reported in Pfizer’s pivotal phase III trial. ↩︎
 5. FHM– Användningen av Modernas vaccin mot covid-19 pausas för alla som är födda 1991 och senare ↩︎
 6. En BMJ redaktör ställer frågorna media borde ställa. ↩︎
 7. Castillo med flera – Effect of calcifediol treatment and best available therapy versus best available therapy on intensive care unit admission and mortality among patients hospitalized for COVID-19: A pilot randomized clinical study Of 50 patients treated with calcifediol, one required admission to the ICU (2%), while of 26 untreated patients, 13 required admission (50 %) ↩︎
 8. Björn Andreas Bull-Hansen förklarar hur det går till ↩︎
 9. För en mer djupgående diskussion så kan man se på den här serien om Jacques Elluls bok Propaganda ↩︎
 10. Yle – Österrike stänger ner hela samhället på grund av svår coronasituation – coronavaccin blir obligatoriskt i februari ↩︎
 11. The French Daily News – Austria rises up against “health dictatorship, eftersom jag inte talar tyska så har jag ingen aning om sanningshalten i den här artikeln ↩︎