En kaosreaktionärs bekännelser

En kaosreaktionärs bekännelser 1

Jag har något riktigt smutsigt att bekänna, något som får Paolos äventyr med sin virila salami att blekna i jämförelse, jag är nämligen en liberal till min läggning och inte bara det, jag var en vänsterliberal [1] under största delen av mitt liv. Låt mig ge några exempel från min svarta blogghistorik för att demonstrera hur djupt rötan gick…

Jag tycker frågan om homoäktenskap är rätt intressant, mest på ett förbluffad sätt. Dvs jag fattar inte ens hur det överhuvudtaget ens kan vara en fråga i detta århundradet? klart som fan vi ska ha könsneutrala äktenskap, att en del religiösa dinosaurier förfasas över det är orelevant. Vill man leva enligt vad som står i någon gammal dammig fantasy bok så go ahead, men försök inte tvinga andra att göra det! Jag skulle faktiskt snarare vilja se det ta ännu ett steg vidare, varför ska äktenskap enbart begränsas till två individer? Jag ser ingen anledning till varför man inte skulle kunna få samma förmåner som ett äktenskap innebär bara för att man råkar vara 3, 5 eller 8 personer som bor ihop, knullar hejvilt och älskar varandra istället för just 2.

Eller vad sägs om detta?

Alternativen till liberalism är skrämmande, både socialismen och konservatismen vill detaljstyra människors liv. De vill bestämma över vad vi äter, vad för tv program vi tittar på, vilka böcker vi läser, vad vi skriver på nätet, vilka droger vi får eller inte får ta, vilka vi har sex med osv ad infinitum. Det finns inget för litet eller obetydligt för att de inte ska vilja vara där och berätta åt oss vad vi borde göra.

Eller kanske det här stycket?

Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, säger Fredrik Reinfeldt.
Ärligt talat vad händer? Har hela världen blivit tokig? Högern offrar rättssäkerheten med IPRED, de offrar svenskarnas integritet med FRA och nu har Reinfeldt börjat protektionismhetsa också.

Så ser mitt förflutna ut. Jag har dragit lans för otukt och sodomi, jag har kritiserat Reinfeldt från vänstern, jag har uppvisat det djupaste oförståndet kring kulturer och deras värde, jag har tillbett falska profeter som Norberg, Dawkins och Rosling, jag har vurmat för mångkultur och konsumism, jag har närt korkade och naiva åsikter om filosofi, religion och spiritualitet. I mitt privata liv så har jag under min ungdoms år nyttjat rusmedel och strävat efter att vara en horbock av rang, jag har låtit köttets lustar dominera över mitt förnufts kyliga direktiv och jag har gillat nätets alla med stora ändalykten bestyckade THOTs.

Ja ni ser själva, alla de synder som vänsterliberalerna dagligen befläckar sig med och som jag ondgör mig över här på Fridebatt har även jag gjort mig skyldig till och bevisen finns där ute på internet (som aldrig glömmer och aldrig förlåter).

Det tar givetvis emot att komma ut ur garderoben på det här sättet efter all möda jag lagt ned på att etablera bilden av mig själv som en svagsint och galen kaosreaktionär och om någon av mina lojala läsare nu förpassar mig till den elektroniska sopkorgen så har jag full förståelse för det. Man ska trots allt inte visa tolerans mot oss liberaler för vi är fega rackare som alltid har vässade knivar redo att sticka i ryggen på alla med konservativa böjelser samtidigt som vi alltid villigt går hand i hand med våra vänsterblivna bröder i kampen mot allt dygdigt och rättmätigt.

Men varför avslöjar jag mina perversa och svagsinta böjelser för er? Jo det är för att visa att även om man är liberal i sitt sinnelag och även fast det sinnelaget till stor del är genetiskt betingat [2] så kan man ändå på ett rent intellektuellt plan förtrollas av reaktionära och konservativa tankar. Trots att man som en liberalt lagd individ inte äcklas av [3] diverse onormala livsstilar så innebär det inte att man inte rationellt kan dra slutsatsen att de kan vara skadliga för kulturen, man tjusas måhända av tanken på ruset men samtidigt är man förmögen att efter lite grubbleri komma fram till att sociala konventioner som begränsar bruk av droger är av godo, man kanske saknar instinkter mot diverse sexuella äventyr men man kan ändå inse att starka normer kring sex är viktigt för samhällets stabilitet. På det sätter fortsätter listan, konservativa åsikter är nämligen inte fördomsfulla och inskränkta och man landar lätt i dem om man med öppet sinne studerar kulturers uppbyggnad och människors egenheter.

Konservativt lagda människor förstår instinktivt hur viktigt det är med kultur och sammanhållning, vi liberalt lagda behöver däremot kämpa med våra handikapp och anstränga oss lite för att nå samma insikter….

  1. Fnordspotting – Om vänster- och högerliberaler
  2. Jordan Peterson – Your political beliefs are determined in large part by genetics
  3. Jordan Peterson – Conservatives and Hitler