God Jul!

God Jul! 1
Eftersom undertecknad under morgondagen (tillfälligtvis) kommer krypa fram ur den rökiga källarlokal, där jag vanligtvis framlever mitt liv med att framställa klassiskt liberal propaganda i form av julkalendrar och texter på Fri Debatt, för att fira jul, passar jag på tillfället att önska våra läsare en god sådan i förskott.

Under senare år har det utvecklats en tradition att äta en bättre jullunch tillsammans med pappa. Han är visserligen höggradigt aktiv inom ett parti som är representerat i Sveriges riksdag, fast han bedriver sitt värv på region- och kommunnivå. I övrigt är han dock en ypperlig karl, och det finns faktiskt politiska frågor där stor samstämmighet råder mellan oss.

Julen är för övrigt en tid när vi kan tillåta oss att vara den vuxna i rummet, för att använda en kvasiborgerlig partiledares uttryck, och verkligen anstränga oss att hitta det goda och vackra hos någon av våra politiska opponenter.

Jag väljer att sticka ut genom att utan förbehåll hålla med Frida Boisen, krönikör i Aftonbladet.

Även om jag själv endast med svårighet kan kallas för en rejäl karl så ägnar jag mig åtminstone inte åt den hjärndöda plattnackeverksamhet som Frida Boisens belackare sysslar med.

För övrigt är allt våld, alla former av övergrepp, mot kvinnor en grov överträdelse av NAP (Non-aggression principle). Likväl finns det män av alla slag och sorter som fysiskt, psykiskt och ekonomiskt ska till att misshandla dem.

De som gnäller på Frida Boisen kunde man släppa ner på en lämplig ö i yttre skärgården. Där kunde de få ägna sig åt att skrika invektiv till varandra av hjärtans lust! Och den läsare som nu är så arg, rentav förbannad över alla rimlighetens gränser, att hen önskar läsa lusen av mig på Facebook? Du uppmanas att fundera på vad ordet invektiv betyder. Måste du googla det är du sannolikt en illitterat tölp som använder en myckenhet av invektiv, speciellt när du kommenterar i e-brev och på Facebook. Ta en lugnande promenad istället.

Till och med Sveriges regering, som jag på ett lagom putslustigt sätt försökt ta heder och ära av i Klp:s julkalender (det är ju inte så svårt), önskar jag en fröjdefull jul. Fördelen för oss medborgare är att ni inte kan ställa till med så mycket under julhelgen. Föregående års julfirande blev det väl inte så mycket med, svårigheterna att bilda en regering föreföll ju inte helt obetydliga.

Vad gäller julklappsinköpen är det bra för en fantasilös man att barnen är vuxna och det enda egentliga inköpet som behöver göras är till systersonen. Han, och för den delen hans mammor, är på den tacksamma nivån att böckerna med fördel avhandlar olika kroppsfunktioner eller lagom kusligheter. Om någon av föräldrarna vågar andas klagomål kan man hota med att det blir trummor nästa gång! Jag lovar, det får den mest motsträviga mamman och/eller pappan att bli from som ett lamm.

I övrigt hoppas jag att alla läsare får den jul ni vill ha. Vet ni om att någon är ofrivilligt ensam, och det är fler än man kan tro, tycker jag gott att ni kan ta mod till er och besöka/bjuda in eller åtminstone ge er till känna för den ensamma människan. Vårt socialistiska drömsamhälle har, tyvärr, effektivt alienerat oss från varandra…

Från Fri Debatt, till er alla-EN RIKTIGT GOD JUL!