Kvinnors svaghet och hur vi rättar till den

Kvinnors svaghet och hur vi rättar till den 1

Biologi är orättvis, det är nämligen så att kvinnor i genomsnitt är betydligt svagare i överkroppen[1] än män i genomsnitt. Det är ett högst orättvist faktum eftersom överkroppsstyrka är oerhört viktig för en individs våldskapacitet vilket förklarar varför det finns viktklasser i kampsport. Teknik kan kort och gott inte överbrygga en rejäl styrkeskillnad såvida vi inte hittar på någon slags absurd matchning där exempelvis en lättvikts UFC-figher går upp mot en gravt överviktig styrkelyftare. En vältränad 60 kilos brottare kommer dock alltid manglas av en vältränad 120 kilos brottare.

Detta innebär att kvinnor inte kan försvara sig, heroiska kvinnor som spöar skiten ur slemsäckar är förvisso vanligt i Hollywood men betydligt mindre vanligt i den så kallade verkligheten. Men vad ska vi göra åt det?

Svaret är enkelt och det är skjutvapen. En 60 kilos jänta med en puffra vinner över en 100 kilos biffstek med svart bälte i både våldtäkt och judo. Så länge staten insisterar på att kvinnor ska vara obeväpnade så upprätthåller den därmed den patriarkala könsmaktsordningen och förvandlar svenska kvinnor till lätta offer för nysvenskar som har en lite annorlunda attityd till könsdynamiken.

Såhär på internationella kvinnodagen så finns det alltså bara en sak att önska! En puffra i varje handväska!


  1. Skillnaden i styrka är mindre för underkroppen, därav alla makalösa svenska tyngdlyfterskor som knäböjer vikter många av oss män bara drömmer om samtidigt som vilken halvtränad man som helst kan knäcka kvinnors världsrekord i bänkpress↩︎