Tillståndet i riket juni 2019

Tillståndet i riket juni 2019 1

Tillståndet för moder Svea får, trots en socialistisk majoritet i riksdagen, betecknas som varandes någorlunda stabilt. Beväpnade milisgäng lyser nästan med sin frånvaro om du nu inte råkar bo på fel ställe eller har otur att komma i vägen för deras uppgörelser med varandra, eller tillhör s.k. blåljuspersonal. Kvinnor åtnjuter betydande friheter jämfört med många kvinnor i andra länder, givetvis under förutsättning att du nu inte råkar bo på fel ställe och har oturen att omgivningen inte riktigt delar den svenska värdegrunden att kvinnor också är människor.

Det är en fördel att inte bo på landsbygden och behöva köra bil. Folk på landsbygden kan trösta sig med att också landets skattmästare, finansminister Magdalena Andersson, tycker det svider i plånboken att tanka upp bilen. Till allmän tröst vet hon också vad det höga priset INTE beror på! Det är inte skatterna och andra pålagor, absolut icke att så är fallet! All propaganda som påstår det, såsom den framförs på olika sidor på ansiktsboken, är att betrakta som närmast statsfientlig!

Som tur är slipper dock ordningsmakten att hantera kravaller orsakade av bensinpriset. I Svea rike är man reko nog att ställa in protester när demonstrationstillstånd saknas. Någon måtta får det ändå vara!
Leker man med tanken att svenskar på landsbygden vore lite mer sydländska i sinnet, som fransoserna, så skulle det nog med jämna mellanrum råda undantagstillstånd i rikets huvudstad. Kanske har dom helt enkelt inte råd med pengarna till bensin för att åka till Stockholm.

En synnerligen positiv nyhet är att ett förbud mot (dom i mitt tycke ytterst löjliga) elsparkcyklarna verkar förberedas. Äntligen REAGERAR myndigheterna! Myndigheterna, vår frälsare i nöden! Dom vars uppgift inte är att ge service till medborgarna, utan att skydda dem från dem själva. Det finns inte en enda tanklöshet som inte kan regleras bort i lag. Den affärsidé som svenska politiker och myndigheter  inte kan omöjliggöra därför att konsumenterna är omdömeslösa och riskerar liv och lem på eget bevåg existerar inte! Jag yrkar härmed på att man i lag inför ett förbud mot badbyxor. Dessa förekommer nämligen skrämmande ofta i drunkningsolyckor. Sålunda orsakar badbyxor drunkningsolyckor, därmed måste dom förbjudas!

En annan positiv nyhet är att vår före detta kulturminister skickas till Bryssel. Förhoppningen är att hon gör mindre skada där än i rikets styrelse. Det finns alltså något positivt med EU-parlamentet! Det ska bli intressant att höra av henne om fem långa år. Att stångas mot europeisk högerpopulism och annat skrämmande kanske får henne att känna mer hopplöshet än hopp? Helén Fritzon, socialdemokrat och tidigare migrationsminister, känns också som en positiv exportprodukt. Lite äkta svenskt världsförbättrar-anda kan behövas i det av sydlänningar och gamla östdiktaturer korrumperade parlamentet.

Slutligen, om tillståndet i Danderyd må vi berätta…. I en av rikets morgontidningar läser jag att en medborgare i kommunen helt öppet berättar att han i kommunalvalet röstade på, hör och häpna, Centern! Tydligen var detta en proteströst! Eländet tar inte slut där. Kommunen är som ett resultat av år av misskötsel tvungen att höja kommunalskatten. Det fungerade tydligen inte att sälja av kommunala tillgångar för att kunna framstå som ett svenskt skatteparadis. Till slut krockade drömmarna med verkligheten. Extra pinigt är det ju med tanke på att kommunen är borgerligt styrd sedan urminnes tider. Låt vara att borgerligt styrd egentligen innebär en slags kryptosocialism. Detta med hur man styr en kommun visade sig vara svårare än man kunde tro. Enligt obekräftade uppgifter planeras hjälpsändningar av rysk kaviar och champagne inom närmaste tiden nå dom av höga skatter pinade proletärerna i kommunen. Vellinge kommer dra sitt strå till stacken och erbjuda behövande barn från Danderyd ett välkommet avbrott i sin eländestillvaro med sommarläger. Lite skånsk lantluft kommer göra ungarna gott!

Sålunda är läget i riket att beteckna som stabilt. I huvudsak råder socialistisk lugn och ro. Den som önskar förändring uppmanas av mig att engagera sig politisk i Klp. Det är, mig veterligen, det enda av dom svenska partierna som önskar mindre stat och mer civilsamhälle. Eller annorlunda uttryckt, det enda parti som tror på att medborgarna begriper bäst själva!