Tal till Nationen

Tal till Nationen 1Hör upp, fåkunniga! Makten har talat och tiderna i vår nordligt belägna europeiska randstat är kärva. Medborgarna torde veta hut, inse situationens allvar och ta sitt ansvar! Vår käre ledare har, från en hemligt belägen kommandopost, nådigt tilltalat sina undersåtar och klarat ut ett och annat!

I all sin visdom har hen påtalat det för övriga medborgare och undersåtar självklara faktum att vi kommer få ta farväl av en älskad. Ett självklart faktum för oss som begriper och inser att folk dör, kanske okänt i maktens korridorer i Rosenbad. Många är tydligen oroliga för allt möjligt, fortsätter vår käre ledare att uttrycka. Ja, stor oro har utan tvekan varit fallet sedan S och MP började regera ihop för allt för många år sedan. Inte minskade det när C och L kom in i spelet heller.

De närmaste månaderna kommer bli besvärliga. Men vårat samhälle står tydligen starkt! Myndighetspersoner slita dag och natt för samhällets upprätthållande.

Jag kan tänka mig att sjukvårdspersonalen får lägga på ännu ett extra kol eftersom politiker senaste årtionden gjort sitt bästa för att lägga krokben för dem. I Stockholm har man exempelvis byggt skrytsjukhus med s.k. värdebaserad vård. Medborgarna önskar snarare fungerande sjukhus med bra vård.

Vi bör, enligt statsministern, bereda oss på fler ingripande i vardagen. Kanske tänker hen på något liknande det som inträffat i Tyskland. Numer är alla folksamlingar större än 2 personer förbjudna därstädes. Kanske vill våra myndigheter vara något mindre drakoniska och sätta taket till 2,5 personer?

Vi har nu alla ett stort eget ansvar enligt vår käre ledare! Jag kan tycka att det var på tiden att det klargjordes i ett tal till nationen. Även om det säkert är en hemsk uppoffring för S valmanskår att själv behöva exercera sina omdömen, sannolikt kommer de drabbas av lätt huvudvärk när de tvingas tänka själv.

Vi får icke sprida panik, om detta är hen särskilt klar! Alla ni som planerat psykbryt får alltså tänka om. Vad som egentligen menas är givetvis att ingen skall ha någon annan åsikt än det offentligt godkända narrativet. tänk inte själva med andra ord. Någon måtta får det vara i kristider…

Dock måste hjulen rulla på som vanligt i form av att vi skall ringa mormor (det går säkert bra att slå farmor en signal också) samt stödköpa lunch på den lokala restaurangen.

Till er alla från mig, menar hen i slutet, tack för hjälpen om ni sköter er! Själv förhåller jag mig skeptisk och anser att hen försöker kratta manegen för valet 2022. Inget säkrar en ny mandatperiod så bra som rollen av landsfader!