Cancel-culture bakbinder världen

Chain Network Earth Block Chain - geralt / Pixabay

Cancel-culture är nu en del av vardagen, dels vår civila mellanmänskliga, men framför allt den politiska. Cancel-culture är ett nytt begrepp i den politiska vokabulären oavsett land. Tillsammans med deplattformering är det den socialistiska diktarurens nya verktyg i den digitala eran.

Det handlar om att göra motståndaren, även på gräsrotsnivå utan plats att framföra sina åsikter och sin politik. Cancel-culture handlar också om det som svenska sossar excellerat i sedan 80-talet, nämligen återställarpolitik.

Socialister när ett innerligt hat till allt borgerligt. De kan troskyldigt säga att så inte är fallet, men vid minsta tillfälle slår de till skoningslöst. Så när Fälldin slagit Palme ur statsministertaburetten växte hatet till toppnivå. Folkpartiet lurade skjortan av Fälldin och bildade minoritetsregering med låtsasborgerlig politik. När de förlorade mot sossarna gick flera Fp-ministrar över till sossarna för ambassadörs- eller ministerposter. Så borgerliga var de.

Sossarna talade öppet om sin återställarpolitik. Sverige är deras och endast deras. Allt en borgerlig regering gjort måste göras ogjort, även om det är skadligt för riket med återställaren. Det blev samma visa efter regeringarna Bildt och Reinfeldt, återställare.

Redan som barn, när det endast fanns ett parti i Sveriges riksdag med det beskrivande ordet ”demokraterna” i partinamnet insåg jag att detta inte var någon garanti för demokratiskt uppförande. Det verkade närmast vara ett sätt att söka släta över motsatsen.

Demokraterna i USA är lika lite intresserade av demokrati som de svenska. Det är bara makten de är intresserade av. Därför har de i fyra års tid intensivt sökt deplattformera Donald Trump och utlovat återställare av allt han gjort. I detta ingår ett oändligt ljugande från demokraterna, både om vad de själva är och vill, samt om vad Trump sagt och gjort.

Till sin hjälp har de haft medströmsmedia, MSM, vilka sedan länge domineras av vänstersympatier och ägarmässigt innehas av sympatisörer till vänstern. Trumps motdrag har främst varit Twitter. Till det ett antal fria, eller oberoende kanaler som han inte styr, men som stött honom. Till en början hade han Fox på sin sida. Men när Rupert Murdoch lämnade över till sin dotter visade det sig att hon var en antitrumper och Fox bytte snabbt sida, i lagom tid till valrörelsen.

Smutskastningen av Trump har varit makalös. I Sverige har all etablissemangsmedia aktivt tagit ställning mot Trump, enbart på grundval den propaganda mot honom som amerikansk MSM pumpat ut. En följd av detta är att svenska folket lurats tro att Trump är värre än Hitler. Att han är en fara för demokratin och värdlsfreden. Han som är den enda president på senare år som inte startat nya krig. Tvärtom, han har bidragit till flera fredsavtal. Endast en minoritet av svenskarna har bildat sig en mer rättvis uppfattning av Trump.

Som en konsekvens av desinformationen åtnjuter Stefan Löfven och hans regering fortfarande ett förtroende hos över 20% av svenska folket. Trots att folket anser att han är en dålig statsminister och regeringen usel. Men rädslan för vad som skulle hända om inte sossarna, ”som alltid styrt Sverige” skulle lämna över makten till någon annan är för stor. Ingen av dem funderar över hur illa det kan bli om Löfven får fortsätta styra.

Ett lite udda och i sig opolitiskt exempel på deplattformering är brukspatron och baron DeGeer i Lesjöfors i Värmland, som älskade bandy. Lesjöfors hade ett eget aktivt lag då. När han på femtitalet fick höra att den lokala sporthandlaren tagit hem klubbor till den nya sporten ishockey, gick han dit och förbjöd dem att sälja sådana. Allt för att gynna bandyn.

Ett annat och definitivt politiskt är när Olof Palme såg till att blockera Gustav Petréns karriär i svensk förvaltning. Petrén grundade Medborgarrättsrörelsen i Sverige, MRRS. Senator McCarthy i USA ägnade sig under kalla kriget åt deplattformering av kommunister. Han var så hårdhänt och framgångsrik att det slog över och han har senare fått tjäna som exempel på otillbörlig censur.

Men nu är det demokraterna som utöver sin version av maccarthyism. Det har under hela valåret 2020 rått en intensiv hetsjakt på republikaner och trumpanhängare i MSM och från demokraterna. De ägnar sig åt ett slags kreativ bokföring av allt republikanskt de kommenterar och hetsar emot. Som alla vet, om man ska ha framgång i sådan bokföring gäller det att ha nollorna på sin sida. Dessa nollor kan exemplifieras med BLM och Antifa, men det finns många andra.

Nu efter valet har de gått till storoffensiv mot Trump och konservativa människor. De har gjort det tillsammans med Bigtech i samförstånd och samarbete. Trump är permanent avstängd från Twitter. Google, Apple och Amazon tar bort alla möjligheter att via deras plattformar nå Parler, som är ett alternativ till Twitter. Youtube har tagit bort allt med Steve Bannon, Trumps kampanjledare i förra valet. Webläsaren Mozilla anser att internet måste byggas om för att tysta hat på nätet, (från höger naturligtvis). Facebook kommer att radera hat mot svarta, men inte mot vita (för det senare är inte rasism).

I Sverige stänger Swedbank med styrelseordförande Göran Persson ner bankkontona för den fria tidningen Fria Tider. DNs ledarskribent Peter Wolodarski tycker på Twitter att Annika Sörenstam ska skämmas för att hon tagit emot en utmärkelse från president Trump. I GP kräver en svensk läkare hårdare, totalitära tag av regeringen för att stoppa corona. Andra anser att ett coronagestapo som förföljer alla som är tveksamma till att vaccinera sig, som inte vill bära mask, och som hänvisar till vetenskap för att påvisa att dödligheten egentligen är mycket låg för Covid 19. Kort sagt alla som hyllar frihet och anser stränga åtgärder är opåkallade. Åter andra vill se liknande åtgärder för att hota, straffa och deplattformera ”klimatförnekare” (tänk: miljöpartister mfl).

Håll i hatten, för nu kan det gå snabbt utför och den globala totalitära samhällsordningen kan vara införd i Sverige, EU och USA redan innan det svenska valet 2022!
Polen är det enda land som just nu går mot strömmen. Där införs tuffa böter för Bigtech om de censurerar polska inlägg, polsk debatt och polska medborgare!

Här är ett exempel från Twitter hur en vanlig medborgare blockerats från det mesta i det vardagliga livet som kräver digital uppkoppling.

Cancel-culture bakbinder världen 1

Cancel-culture bakbinder världen 2