Exklusivt!

Exklusivt! 1

För en facil inträdesavgift på 250000 kronor och därefter 50000 pickadoller om året kan den hugade bli medlem i Sveriges enligt uppgift exklusivaste förening för inbördes beundran, Djursholms Country Club.

Till grundarna hör gossar som tillhörde det så kallade grabbgänget kring kronprinsessan Victoria. En fattig plebej som undertecknad förstår att då är det fint som snus, minsann!
Fast riktigt så fint som att ta hem äktenskapet med kronprinsessan är det ju inte. Den högvinsten kammades hem av en enkel pojk från Ockelbo. Till noblessens förtret och folkets förtjusning.

Bland medlemmarna noteras Spotify-grundare och fastighetsskojare. I den senare kategorin räknar jag in den medlem som enligt uppgifter från Hyresgästföreningen klassas som en av Stockholms sämsta fastighetsägare. Som tur är verkar det vara så att höjdarna inom Hyresgästföreningen ganska sällan behöver uppleva vådan av att bo i hyreslägenheter. De bor ofta i lite mer exklusiva bostadsrätter och villor.

I ett reportage i en av kvällsblaskorna läser jag om klubbens faciliteter, bland annat en lyxbåt för jättemycket pengar. Om exklusiva fester där snålpellar, alternativt finkännare av rusdrycker, tar med eget dricka och nödgas betala dyra korkavgifter för att serveringspersonalen ska öppna flaskorna.
Roligast är dock intervjun med utlandssvenskan som verkar ha problem att riktigt svara på om klubben är sådär fin egentligen. Det bästa stackarn kan klämma fram är att folket på Djursholm är väldigt enkla människor som, tro det eller ej, kan dyka upp i joggingbyxor!

Förhoppningsvis är det väl så att de som avses åtminstone inte nedlåter sig att läsa Expressen. I deras brevlåda dimper det möjligen ned exemplar av Svenska Dagbladet. En tidning som för övrigt uppbär presstöd. Folket i Djursholm har ju fullt sjå att rådda ihop årsavgiften till sin exklusiva klubb, korkavgifter och annat. Alltså får övriga skattebetalare subventionera deras tidningsprenumerationer.

Självklart har jag inget emot att folk bildar exklusiva sällskap som de betalar dyra pengar för att vara med i. Tvärtom tillhör jag fåtalet som aktivt uppmuntrar dylika initiativ. Vad människor gör med sina egna pengar och vilka man väljer att umgås med är deras ensak.
Själv är jag medlem i ett av Sveriges mer exklusiva politiska partier sett till röstandelen i riksdagsvalen.

I New York finns det också exklusiva föreningar för den som önskar. När det gäller barnens utbildning kan man betala hutlösa pengar och sätta dem i privatskolor som i princip innebär garanterad biljett till de absolut finaste universiteten.
På senare år har tyvärr många av dessa skolor förfallit och börjat ägna sig åt grav vänsterism.
Enligt tidningen som uppbär presstöd, SvD, bör ord som flicka, pojke, mamma och pappa undvikas. Man utför självtest för att utvärdera nedärvd rasism. Det förekommer undervisning om att det inte finns något rätt eller fel inom matematik.

Tydligen har år 2020 med pandemiska dödsmördarvirus och bryska polisingripande fått lärarkårerna på skolorna att vakna upp och inse USA:s problematiska förflutna, enligt reportaget. Jag undrar i mitt stilla sinne hur man kan bli lärare på dessa till namnet exklusiva skolor utan att ha varit medveten om landets historia innan år 2020!
Fast många föräldrar, de tycks dela min ultrakonservativa uppfattning att skolan främst skall bilda och utbilda knotten, som betalar kanske runt en halv miljon kronor i avgift till skolorna per år kan hålla sig för skratt.

Det är ju också lätt att tänka sig vad som händer när dessa barn kommer till universiteten. Redan nu verkar även de bättre av de högre utbildningarna svårt anfrätta av vänstergiftet. Framtiden lär inte bli bättre om man inte säger stopp och belägg!

Vi kan med andra ord konstatera att det inte heller är så lätt att vara rik.
I Djursholm får man som utlandssvenska stå ut med att folk dyker upp på klubben i joggingbyxor. Det lär bli en bra historia att berätta när hon kan fly detta svenne-bananhelvete den dag dödsmördarpandemin ebbar ut.
I New York släpper föräldrarna iväg barnen till privatskolan med ångesten malande i kroppen. Vad ska skolan hitta på för tokigheter i dag?
Fördelarna för föräldrarna till barnen i New York är dock att de kan säga stopp och i värsta fall ta sina barn till andra skolor, det är en möjlighet som de flesta svenskar saknar.

Vi behöver för övrigt fler exklusiva sammanslutningar, klubbar, föreningar och skolor i Sverige som inte är beroende ett dugg av skattefinansiering. En väg att gå är att avskaffa megastaten Orvar och minska skatteuttaget kraftigt, samt ta bort presstödet.
Då skulle fler än folk med ärvda pengar, nyrika uppkomlingar och fastighetsskojare kunna leva fulländade och bra liv