Folknykterhetens dag!

Folknykterhetens dag! 1För den av högt skattetryck utmattade svenska medborgaren råder, såhär i slutet av maj 2019, tillfälligt undantagstillstånd. Inte bara är det för många en dag ledigt i en vanligtvis hektiskt arbetsvecka. Den följs av en magisk klämdag! Man kan alltså snika till sig inte mindre än fyra dagars ledighet. Jag överlåter till den intelligenta läsaren av fridebatt.se att fundera över vad ett sådant resonemang säger om tillståndet i landet.

För en person med frihetligt sinne får denna helgdag sägas vara utmärkt ur ett strikt ideologiskt perspektiv. Du kan nämligen välja själv vad det är du ska fira. Den som finner tröst i att ha en religiös tro kan glädjas åt att förkunnaren Jesus denna dag steg upp till himmeln. Är du istället övertygad nykterist firas folknykterhetens dag. Ett tredje alternativ finns för oss som varken är religiösa eller organiserade nykterister. Vi kan bara vara allmänt lediga och glada.

För att lugna eventuellt upprörda vänsterfundamentalister, dessa kan ju få för sig att jag glömmer bort människor med annan monoteistisk tro än kristendom, vill jag framföra att dessa trosutövare väl passar in i den grupp som kan vara allmänt lediga och glada.

Dom enda i vårt avlånga land som har anledning att vara nervösa är egentligen Pseudoliberalerna. Dom har minst sagt inte rosat marknaden senaste tiden och balanserar verkligen på gränsen till det s.k. EU-parlamentet. Tråkig situation för ett parti som är känt, inte bara för sitt EU-vurmande, utan också för att ha en god del organiserade nykterister som annars skulle ha läge att fira denna högtidsdag. Inte ens en stadig kan dom ta för att lugna nerverna!

I den andra ändan av landets borgerlighet sitter SD och spinner som som en katt i solsken. Dom kan ju, måste erkännas, nästan inte misslyckas! Förutom då att erkännas som en politisk kraft av övriga riksdagspartier. Medlemmarna i partiet må gnissla tänder över detta faktum. Helgdagen kan dom i alla fall fira med god kristen kyrkgång, traditionella svenska lekar och hederlig näverslöjd. Givetvis i den omhuldade svenska kärnfamiljens trygga sköte!

Vad sysslar då då en renlärig klassisk liberal med denna dag, frågar man sig? Ja, det är en riktigt lurig fråga! Vi är ju i grund och botten frihetsälskande personer. Sålunda är det lika enkelt att organisera oss som att valla katter. Själv avnjuter jag Rammsteins senaste album och planerar läsa klart Vei, en antologi i form av serieböcker av Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson. Som en ren bonus är dessa böcker inspirerade av nordisk mytologi.

Alla övriga önskar jag en god helgdag. Vi kan behöva lite andhämtning efter EU-valet och glädja oss åt att vi får välja själva vad vi vill fira!