Förbudspolitik

 

Förbudspolitik 1

Liberalerna, eller pseudoLiberalerna som jag föredrar att kalla dem, slåss för att överleva det kommande riksdagsvalet. I den senaste sammanvägningen på val.digital ligger partiet på blygsamma 2,9%. Goda råd är alltså dyra. pseudoLiberalerna tar därför till det kraftfullaste av socialismens alla politiska vapen. Nämligen att ropa på FÖRBUD!

Nu är det minkfarmer som sitter löst om pseudoLiberalerna får bestämma. Man hoppas väl att valhenskåren ska vara för dumma att notera det faktum att partiets slogan är Sverige-Möjligheternas land för alla. Förutom för minkfarmare då, får man tro.

Enligt Djurrättsalliansen, som får antas vara väl underrättade i denna fråga, fanns det den 14 juli 2020 36 minkfarmer i Sverige. På 1960-talet var det 1273 stycken. En betydande minskning med andra ord.

För pseudoLiberalerna som till stor del slåss om samma väljare som lika gärna kan tänka sig att rösta på Miljöfascisterna, eller om det var Miljöpartiet, öppnar sig då ett gyllene tillfälle. För en utomstående betraktare verkar det som pseudoLiberalerna positionerar sig så långt till vänster det bara går inom den svenska riksdagshögern. Inte så att man hamnar tillsammans med Centerpartiet i knät på Socialdemokraterna, men nästan…

Till pseudoLiberalernas försvar ska sägas att de givetvis inte är helt hjärtlösa.
På partiets hemsida skriver partiet att genomförandet kan ske på olika sätt; Det kan ske antingen genom skärpta djurskyddskrav, eller genom ett regelrätt förbud. I båda fallen bör det finnas en omställningstid. Vid förbud bör företagarna kompenseras ekonomiskt.

Så talar endast ärkesocialister, påstått borgerliga, att Vid förbud bör företagarna kompenseras ekonomiskt.
Idealet skulle väl klart vara att minkfarmarnas ägare deporterades till omskolningsläger innanför tullarna i Stockholm. Där kunde man lära dem veta hut och i laga ordning få dem att leva koldioxidfritt, genuscertifierat och veganskt.
Förmodligen är dock inte opinionen riktigt mogen för så pass drakoniska åtgärder. Det får stanna vid att företagarna bör kompenseras ekonomiskt.

En del av förklaringen kan ligga i att man vid en sökning på ordet näringsfrihet på pseudoLiberalernas hemsida endast får 2 (två) sökresultat. Motsvarande sökning på HBTQ ger 34 (trettiofyra) poster.
Det säger inte så lite om vad det partiet lägger sitt fokus. Med all sannolikhet är det också förklaringen till varför partiet håller på att åka ut ur riksdagen.

pseudoLiberalerna är så fruktansvärt upptagna att hålla fingret i luften och känna av opinionen att man gått vilse precis mitt i svensk politik. Där snurrar partiet runt utan att finna mening och mål någonstans.
Förutom de cirka 2,9 procent av befolkningen som vill vara precis alla till lags. De som oroligt betraktar sin omgivning och undrar om de rätt omfattar de allra senaste trendiga åsikterna från både vänster och höger.

För sådana andefattiga och politiskt förvirrade individer väger 36 minkfarmer mycket lätt. Det kan nämligen vara den fråga som får opinionen att tippa över till deras fördel.
Man kan till och med vara storsint nog att tänka sig att kompensera företagarna ekonomiskt vid ett förbud.

Vi får hoppas att väljarna kommer ihåg detta när de står vid valurnorna 2022!