Garanterat Virusfritt!

Garanterat Virusfritt! 1Får man vara glad i dessa dystra tider? Är det ens tillrådligt att peka ut för mänskligheten positiva tilldragelser när undergången synes stå för dörren? Jag gör ett försök och ger mig ut på en optimistisk samtidsspaning!

Först av allt noteras att Indiens president bidragit till att förbättra sitt lands gen-pool. Han vägrade att benåda fyra sällsynt råa våldtäktsmän från sina välbehövliga dödsstraff. För kvinnorna i Indien, som till skillnad från många av sina medsystrar i västvärlden verkligen vet vad patriarkalt förtryck innebär, skickade beslutet en välkommen signal om att det börjar röra sig så smått i positiv riktning på den indiska subkontinenten.

För det andra rapporteras att den afrikanska spetsnoshörningen som för 150 år sedan kunde räknas i uppemot 100 000, men nu är nere i 5000, så smått börjar återhämta sig. 2019 dödades endast fyra stycken, en välkommen notering. Förutom alla andra saker som vi bör framföra till en del asiatiska länder, så önskar jag att fortsatta diskussioner om att t.ex. nermalda noshörningshorn får betraktas som suboptimalt ur potenshöjande synpunkt.

För det tredje, och kanske den största nyheten av alla, en affärskedja som specialiserat sig på att bibringa oss som i övrigt saknar ett vettigt liv det perfekta ljudet flaggar för att Sennheiser HE-1 snart är i butik. Ett par hörlurar med tillhörande förstärkare som betingar det facila priset av 645 000 svenska kronor kan ju för den okunnige verka avskräckande. Men jag garanterar att fler än undertecknad sitter och räknar på hur en sådan affär skulle kunna sys ihop.

I går, fredagen den 20 mars, var det för övrigt vårdagjämning. Den inträffar som bekant när solskivans centrum passerar himmelsekvatorn. Många har missförstått att dagen och natten skulle vara lika långa under vårdagjämningen, det inträffar i själva verket något dygn tidigare. Det är för övrigt en ögonblicklig händelse som inträffar samtidigt över hela jorden, men givetvis vid olika klockslag beroende på i vilken tidszon man råkar befinna sig.

För dem av oss som likt undertecknad är behäftad med diagnosen bipolär sjukdom, oavsett om det är typ 1 eller 2, kan det vara bra att ta sig lite i akt när vi går mot ljusare tider. Bättre att söka hjälp en gång för mycket än en gång för litet när systemet börjar varva upp och manierna pockar på! Alla är inte så lyckligt lottade som jag att ha duktigt folk i sin omedelbara närhet, ta hand om varandra i vårsolen! Själv ska jag när denna artikel är färdigskriven och publicerad ta mig in på ett av de obskyra ljudforum som existerar på nätet för att tala med dem som verkligen, i själ och hjärta, hatar Sennheisers produkter. När man lämnar det är man för en tid mycket avogt inställd till hörlurar och förstärkare från den tillverkaren.

Om vi återvänder till början av texten, mest för att alla vänsterblivna och pseudoliberaler ska bli topp tunnor rasande, kan vi konstatera att det verkar magstarkt att nämna dödstraff, gen-pool och förbättra i samma positiva ordalag. Men så är det, jag har inga svårigheter att göra skillnad på folk och folk. Principerna och bakgrunden till s.k. mänskliga rättigheter har jag heller inga svårigheter att förstå. Frågan är bara exakt när individer i ett samhälle förbrukat sin rätt att leva. I min värld, som inte nödvändigtvis styrs av det program som det parti jag röstar på anser vara god politik, är NAP central. Fyra män som våldtar en kvinna och slänger ut henne i ett dike har så grovt förbrutit sig på de överenskommelser som måste existera mellan individer i ett samhälle att de inte förtjänar annat än att avlägsnas. Att straffet i någon större mån får andra plattnackar att inte leva ut sina sjukliga lustar tror jag inte på. Men signalvärdet är starkt. Det innebär också att man påbörjat ett långt och mödosamt arbete att begränsa spridningen av det genetiska material som ligger till grund för dylikt beteende.

I övrigt önskar jag våra läsare en god helg. För den som vågar och vill rekommenderar jag ett besök på det lokala matstället, det kan din krögare behöva i dessa tider!