Högerns new age

Högerns new age 1

Om man ägnar lite tid åt att krypa igenom högerns så kallade undervegetation så börjar man få en känsla för att något där växer så det knackar. När man som liberalt hjärntvättat sedan barnsben sticker ner huvudet i buskaget och undersöker alla ställen där solens ljus aldrig skiner så förväntar man sig att finna nynazister eller nidbilden av konservativt kristna men det man istället finner är samtidens intressantaste diskussioner om kultur och spiritualitet, man finner en längtan efter det sköna och sanna och över allt annat så finner man människor som vill kasta av sig nihilismens och den ändlösa konsumtionens tunga ok.

Under hippieran så skedde något liknande inom vänstern, de sökte sig till österländska spirituella traditioner, de experimenterade med psykedelika, de samlades i kollektiv ute på landet där de odlade både trädgårdar och könshår (på tal om undervegetation) och försökte frigöra sig från både staten och kapitalets kontroll över deras liv. De var trötta på att matas av massmedias ständiga lögner eller att leva ett liv som utgörs av bröd och skådespel.

Att den radikala vänstern tog sig till den punkten före den radikala högern beror inte på att de var mer insiktsfulla eller ”före sin tid”, nej de var bara först i kön att drabbas av nihilismens vilsenhet. Vänstern är syran som fräter sönder all mening med tillvaron och hippieran kan måhända bäst tolkas som en reaktionär reaktion mot vänstern inifrån vänstern själv. Något hade gått sönder inom dem och de sökte sig instinktivt till den mest konservativa rörelserna som finns på vår jord vilket är hinduismen (och dess avknoppning buddismen), denna imponerande och obrutna tradition som kan spåras ända tillbaka till de europeiska folkens urkälla1.

Fenomenet är förstås inget nytt, Nietzsche förutspådde det, Dostojevskij förutspådde det, liberalismens väg till nihilism stod tydlig för många redan vid tiden för den franska revolutionen men det är en sak att veta det och en annan att känna det. En kultur förändras inte i en handvändning och det tar tid innan tomheten infinner sig. Högern i bred och vulgäramerikansk bemärkelse kunde länge leva vidare på att de föddes in i en tynande kristendom men vänster, som gjorde öppen revolt mot kristendomen, fick ta smällen först. Antingen som hela nationer, vilket ledde till det försupna och deprimerade vrak till nation som det progressiva Ryssland förvandlades till, eller som radikala vänsterrörelser i socialdemokratiska länder som desperat sökte efter mening.

Av hippisarna finns inte mycket kvar idag, rörelsen tynade bort och de enda tankar som tilläts spridas till den bredare kulturen var de bitar som passar in i globalismens människoutplånande maskineri:

Sexuell frigörelse välkomnades men inte spirituell sexualitet (som trots allt tar sex på allvar).

Kollektivism för all del men glöm det där med självförsörjande familjer.

Gärna kristendomskritik men aldrig en seriös applikation av det österländska med allt vad det innebär i form av hierarkier och asketism!

Kritisera kapitalismen allt ni vill men sluta inte köpa Apple!

Bitarna som behölls var kort och gott de som splittrar gemenskaper, söndrar familjer och skapar ensamstående och olyckliga konsumenter. Bitarna som kastades i soptunnan var de som skapar gemenskaper, uppmuntrar familjer och gynnar inre utveckling. Det började med etablissemangskritik, hemskolning och att odla sin egna trädgård och det slutade med miljöpartiet. Samlar man allt dåligt från hippieran och destillerar det så får man ut rent Fridolin och det är det vi alla nu ska dricka.

Men inget skrämmer staten och kapitalet lika mycket som självständiga individer som odlar sin inre styrka och eventuellt till och med knaprar psykedelika 2 för de ser igenom hela skiten, de genomskådar charaden som pågår och skrattar åt den. Det är som att de tagit på sig solglasögonen från They Live. Vilket för mig tillbaka till högerns undervegetation. Den nya högern består inte av välputsade och förment kristna storbolagslakejer, nej den kan lika gärna finnas i övervintrade hippies som lämnat Kalifornien, omfamnat könspolaritet och startat man clans 3. Nihilismen har klippt de sista inre banden som högern hade kvar och generationer av män står nu utan ett sammanhang, ett ursprung och en mening.

Precis som 60-tals hippisarna före dem så söker ovan nämnda personer sig till de stora spirituella traditionerna men eftersom de inte är vänster så förkastar de inte sitt egna arv. Kristna mystiker och traditioner undersöks vid sidan av vedisk och grekisk filosofi. Detta kommer leda till de underligaste uttrycken, som när hornprydda shamaner fredligt strövar genom Kapitolium, men det är inte där faran ligger – vi behöver verkligen en explosion av tankar, idéer och intryck i vår orimligt inskränkta samtid och den här gången kommer det komma från unga högermän som släppt alla begränsningar efter att de insett att deras kultur blivit fientligt inställd till dem – nej faran ligger i att massamhället kanske återigen kommer lyckas tämja och oskadliggöra alla idéer som blomstrar och kvar får vi ett högerfridolin. Ytterligare en missbildad avart som till varje pris undviker att få sitt fosterlands mylla under naglarna och som går globalismens ärende och vidare rullar maskinen som ska utrota alla skillnader.

Om du tycker att det är spritt språngande galet att lyssna på någon som fermenterar sitt morgonurin, solar rövhålet och blir hög på yogaövningar, hur galet är det inte då att lyssna på de som på allvar hävdar att strukturell rasism existerar, att alla människor har lika värde eller att staten skulle kunna kontrollera klimatet när den knappt kan skapa en funktionell hemsida? Ge den så kallade galna sidan en chans! Återupptäck skönheten 4, försök leva dig in i stämningen 5, skåda det österländska ur högerns synvinkel 6 och återuppväck mystiken i livet7. Om du får en stark känsla av att något är fullständigt vansinnigt, skärskåda då varifrån denna känsla kommer innan du förkastar det som triggade känslan.

  1. Anders Kaliff – Källan på botten av tidens brunn
  2. Med det sagt så förespråkar jag ingalunda att alla ska trippa lös på svamp, det finns andra och mindre riskabla sätt att luckra upp programmeringen på. Att statens har en sådan enorm skräck för psykedelika beror dock säkerligen på att drogerna med en endaste dos radikalt kan få människor att öppna sig för information som de annars skulle förkasta som dumheter.
  3. Youtube – Troy Casey
  4. Twitter – Traditionalism Revival
  5. Bronze Age Pervert – Bronze Age Mindset
  6. Right Wing Dharma Squads
  7. Myter och Mysterier