Liberala funderingar

Liberala funderingar 1

Att röka, knapra eller injicera av statsmakten förbjudna substanser är ju som bekant olagligt i Sverige. Trygghetsknarkande socialism är dock inte bara tillåtet, det rentav uppmuntras! Det förra har lett och leder fortsättningsvis till kriminalitet och allmänt elände.

Det senare innebär att svensken sannolikt har att se fram emot ytterligare 5 år av syltryggspolitik i EU, ministrar som inte tvekar att avsätta generaldirektörer som gör sitt jobb med att t.ex. strama åt utbetalningar inom socialförsäkringssystemet och, inte minst, att myskofika partier som SD vinner popularitet i folkdjupet.

Det kan med andra ord vara svårt att tro på en ljus framtid!

Allt är dock inte ett kompakt mörker, i viss mån börjar ju ingrodda strukturer att så smått brytas upp. Vad gäller EU så riskerar ju den grytan, till många s.k. etablerade och förment finare partiers förfäran, att röras om av det som kallas högerpopulism. Vänsterpopulism talar man dock tyst om. Förmodligen för att man är blind inför dess existens.

Minister Annika Strandhäll kan stå inför misstroendevotum i riksdagen för sin hantering av GD Ann-Marie Begler, om nu (C) och (L) visar sig ha lite ryggrad att verkligen genomföra ett uns av borgerlig politik. Möjligen kommer hon åka ut innan det om statsministern får kalla fötter och plötsligt inser att behovet av hennes tjänster inte längre är påkallat.

Vad gäller SD, en till synes udda fågel i den politiska faunan, är väl hoppet om dess borttynande ganska lågt. Svensken, eller åtminstone ca. 1/5 av den svenska valmanskåren, tycks gilla denna speciella variant av hybrid mellan värdekonservativ borgerlighet och gammalsocialistisk statlighet. Till partiets försvar får jag framföra att dom jagar dom andra framför sig!

Trygghetsknarkandet kommer dock att fortgå i ganska oförändrad omfattning. Ve den politiker som vågar vara ärlig och uppriktig när det gäller politikens yttersta mål, nämligen att prioritera var skattepengarna skall komma ifrån och betalas ut till. Politiker som inte tvekar att ställa grupp mot grupp kommer straffas hårt av väljarna. Så är det nämligen, det ska vi alla vara medvetna om, att vi får dom beslut som vi röstar för och därmed förtjänar!