MUCF

MUCF 1
MUCF kan man använda i betydelsen Mycobacterium ulcerus culture filtrate*. M. ulcerus är en obehaglig liten bakterie som orsakar s.k. Burulisår. Vanligtvis i subsahariska Afrika. Särskilt Elfenbenskusten är drabbad.

I Sverige använder vi MUCF som förkortning av Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällsfrågor. Utan att förringa den skada som M. ulcerus tillfogar dom upp till 6000 personer varje år som drabbas av Burulisår kan jag konstatera att den svenska myndigheten också ställer till en del skada.

Visste ni t.ex. att vår förra kulturminister Alice Bah Kunke varit generaldirektör för myndigheten? Det var tydligen en utmärkt ingång för vidare karriär som statsråd och, numera, något klimathysterisk ledamot av EU-parlamentet.

Myndighetens huvudsakliga sysselsättning tycks vara att försvaga civilsamhället genom att betala ut bidrag till olika organisationer. Bland annat har man kritiserats för att Sveriges Förenade Muslimer, som sprider grova antisemitiska, homofoba och kvinnoförnedrande budskap, fått pengar. Min personliga favorit är dock när Rådet av enade kreoler mottog 1,3 miljoner kronor för att ”chilla organiserat”.

Tänk att ingen av myndighetens lysande stjärnor till handläggare och beslutsfattare ens lyfte på en telefon och ringde till Rådet av enade kreoler och bad dem att omformulera sin ansökan. Istället verkar det som att dom, tvångsmässigt, var tvungna att bekräfta vad en postkolonial vit medelålders man kan tänkas ha för fördomar mot just kreoler!

Eftersom jag är skeptiskt inställd mot dom flesta myndigheter som finns i Sverige, alldeles särskilt sådana som MUCF, så prenumererar jag på deras nyhetsbrev. I det senaste erbjuder man bl.a. utbildning i hur man söker internationella bidrag, nomineringar till Europa-pris och ”Intressant läsning om attityder bland unga”.

Bland dom helt banbrytande slutsatser man drar i det sistnämnda ämnet är att både ”tjejer och killar” studerar vidare för att få större möjligheter till ett bättre jobb! Tydligen är det också så att just ”killarna” vill studera vidare för att ”utvecklas som person och ha roligt under studietiden”. Kanske skulle ”tjejerna” svarat ja på en fråga om dom ville studera vidare för att bryta sig ut patriarkatets förlamande strukturer och antifeministiska bojor?

Hur det nu är med den saken kan det konstateras att det är ett smart drag av våra socialistiska herrar att instifta en myndighet som lär ungdomar och civilsamhället att rätt hantera bidragsansökningar. Det ger liksom, för den av socialism hårt tuktade svenska medborgaren, en sorts kvalitetsstämpel på att det går rätt till. Inte kan väl myndigheter fara med osanning och svek, tycker vi. Som bilden till detta inlägg visar är det ju svårt att att navigera rätt bland alla paragrafer som styr vårt liv från vaggan till graven.

Nja, tycker jag. Först skapar man ett komplicerat system med skatter och allehanda lagar som man, om nödvändigt, ser till att vi efterlever även om det krävs våld från statens sida. Därefter organiseras myndigheter som ska lotsa oss rätt. Är det någon mer än jag som anar det motsägelsefulla här?

Vi har skapat oss ett eget ”culture filtrate” här. Myndigheter som växer i sin egen oheliga statliga bakterieodling.

Tänk om Hanif Bali, svensk rikspolitik egen gossen Ruda, istället för sin hybris att ge sig på Carl ”vet-alltid-bäst” Bildt, skulle kraftsamla på att dänga myndighetssverige på pälsen. Inte bara skulle han slippa utskällningar av riksdagsgruppen och förlorade utskottsplatser. Han skulle sannolikt skapa skräck bland underpresterande statliga byråkrater.

För övrigt tycker jag att han kan välkomnas in i värmen hos Klassiskt liberala partiet. Vi är inte lika skotträdda som Ulf och Calle. Bidragsmigration, statlighet och överstatlighet är för oss röda skynken. Om du, Hanif, eller någon i hans närhet läser detta vill jag tipsa om vårt partis hemsida här.

Tills att Klassiskt liberala partiet lyckas komma in i parlamentet och på en högre nivå arbeta för MUCF:s snara utskjutande i högervarv får vi nöja oss med att rapportera om sakernas tillstånd i forum som detta. Sprid ordet om en av Sveriges, i stark konkurrens, mest onödiga myndigheter. Vi klassiska liberaler har nämligen ingen tid att ”chilla organiserat”

*Bakterieodling av M. ulcerus.