Sverige vid Avgrunden

Sverige vid Avgrunden 1

 Dagens gästskribent är Bernd Stymer.

Sedan utbyggnaden av kärnkraften 1970 har Sverige haft ett stabilt överskott av leveranssäker el till 99,9 % av hushållen och hela industrin. Enligt Ellagen garanterades hushållen billig el till självkostnad, eftersom befolkningen bekostat hela utbyggnaden av stabil och välfungerande el till alla. Det har gällt ända tills nu.

 

Sedan politiker förläst sig på Milton Fridmans teori om att allt statligt ägande var av ondo, slumpades hela folkets hoparbetade tillgångar bort till vänner och bekanta: Elproduktionen, SJ, Skolan, Posten, Sjukvården, Försvarets materiel, o.s.v. Även främmande stater, internationella fonder och bolag fick vara med. Det rätta namnet på denna reform är ren och skär stöld av folkets egendom.

 

 Det statsbärande stora partiet kunde inte ensamt behålla makten på 2000-talet, då deras ständiga ”nyttiga idioter” i gamla Bondeförbundet, numera Centern, och Vänsterpartiet, före detta Kommunisterna, inte räckte till. Centern hade ju lierat sig med borgarpartierna. Det stora partier letade efter andra partier att liera sig med. De hade turen att finna ett alldeles nytt parti som trots en alldeles förvirrad agenda om grönt klimat hade kommit in i riksdagen med stöd av bilder på döda sälungar som hade dött av ett virus.

 

I desperat behov av att behålla makten lierade sig det största partiet med det minsta och överlät alla frågor om miljö och klimat till detta.

 

När nu UN/IPCC hade köpts med pengar från oljemagnaterna i Rockefeller Foundation m.fl. som befarade att deras olja skulle konkurreras ut av kärnkraften, skrämdes världens befolkning med en framtida klimatkatastrof orsakad av mänskligt utsläpp av livets gas CO2. Alldeles säker och CO2-fri och fossilfri ständig el från kärnkraften skulle nu bort och ersättas av el från vindkraftverk som bara gav el ibland och som ökade landets utsläpp av CO2. Det var maskiner som var så pass förnybara att de blev slutkörda och måste ersättas redan efter 15 år.

 

Det är skrämmande att det osanna påståendet om klimatkatastrofen kunde skrämma Sveriges statsbärande stora parti så till den milda grad, att de släppt allt vett och all sans och överlät till det förvirrade lilla partiet att tvinga befolkningen in i en omställning av landet, där all el skall komma från vindkraftverk 2040. Självklart kommer omställningen att medföra elbrist när solen inte skiner och det är vindstilla kalla vinterdagar. Tror verkligen de skrämda i det stora partiet att folket i Fittja eller Hammarkullen kommer att applådera politiken och inte plundra och slåss, när de tvingas sitta utan el i mörker och frysa och hungra?

 

Den som tvivlar på detta skräckscenariot kan varje dag på ”Kontrollrummet” studera elsituationen som visar att vi efter den 1.1.2021, när de klimatskrämda stängde ytterligare ett kärnkraftverk, omedelbart fick dyrare ström och elbrist som måste täckas av import. Hittills har all el från alla 4200 befintliga vindkraftverk alltid exporterats som obrukat överskott. Det är märkligt att de skrämda inte förstår faktum att även om Sverige skövlar sin gudomliga natur med hundratusen maskiner vindkraftverk, så uppstår elbrist när det inte blåser. Än fryser och svälter folket inte tillräckligt i mörkret, men vänta bara.

 

Det vettigaste är nu att politikerna i Riksdagen tar sitt förnuft till fånga och tvingar de skrämda att omedelbart starta de avstängda kärnkraftverken igen och inte väntar tills det minsta partiet åker ur riksdagen efter nästa val.