Tillståndet i Riket, augusti 2023

Tillståndet i Riket, augusti 2023 1

Enligt uppgift från höga vederbörande befinner sig i landet i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget.

Jag har svårt att bestämma mig för vad som är mest beklämmande med det uttalandet. Om det är misslyckandet för det svenska skolsystemet eller den rent faktiska omständigheten att en produkt av detta misslyckade skolsystem är landet statsminister?

Jag menar, visst måste karln ha hört talas om signalspaningsplanet Tp 79 nr 79001, och några dagar senare Catalinaplanet,  som sköts ned av Sovjetunionen 1952? Eller den Sovjetiska ubåt som fastnade på grund i Karlskrona skärgård 1981, då var Ulf ändå nästan 18 år gammal och rimligtvis vagt medveten om vad händelserna omkring honom?

Åtminstone med U-137 var Sverige ungefär en fiskvart från att hamna i väpnad konflikt med dåvarande Sovjetunionen. Den politiskt och historiskt intresserade kan förövrigt fundera över en intressant kontrafaktiskt och alternativ version av just det debaclet, tänk om den centerpartistiske statsministern vid tillfället inte varit Torbjörn Fälldin, utan Annie Lööf eller Muharrem Demirok?

Bakgrunden till att Sverige befinner i det allvarligaste säkerhetspolitiska läget sedan andra världskriget ska vara att en kombination av landets yttrandefrihet, Nato-ansökan och ett antal länder som utövar den primitiva ”religionen” islam.
Att vi har yttrandefrihet får anses självklart och naturligt. Nato-ansökan är ett brott mot det svenska folkets hävdvunna rätt att rå sig själva. Vad företrädare för islam känner är inget som vi ska behöva bry oss om.

Ändå är det sistnämnda som tycks uppta det mesta av höga vederbörandes vakna tid. Så är det nämligen, vänner och ovänner, inte bara är det muselmaner som sitter och blockerar Nato-ansökan. De har också möjlighet att rikta allvarlig terror mot landet. Om det händer så sker det sannolikt genom ombud.
Två saker är absolut odiskutabla i sammanhanget. Den första är att Nato-ansökan aldrig skulle behövt ske och har hanterats med sedvanlig svensk klantighet.
Den andra att inga som helst eftergifter får ske gentemot den muslimska världen eftersom de kommer ge dem blodad tand att fortsätta med sin utpressning och kräva mer och mer av oss och västvärlden.

Det sistnämnda är en speciellt farlig utveckling i Sverige eftersom vårt arma rike har ett omfattande trasproletariat av bidragsberoende och totalt integrationsresistenta muselmaner att hantera från början.
De har kommit till Sverige främst på grund av ekonomiska skäl och känner inget behov av anpassning varken på kortare eller lägre sikt. Egentligen är väl saken den att de helt enkelt ska ta över och göra oss till ett skithålsland precis som det de kommer ifrån. Det kommer i alla fall bli det slutliga resultatet eftersom de inte förstår det enkla faktumet att välstånd kommer från arbete, inte bidrag.

Så går det när man låter politiker som tror sig veta bäst och i sina feberfantasier ser sig tillhöra statsbärande partier för fritt spelrum att importera nya väljargrupper för att de gamla tröttnar och drar till andra partibildningar!
Intressant är förövrigt att högste företrädaren för den  mest lyckade av dessa ”andra partibildningar”, Jimmie Åkesson, i princip är knäpptyst.
Mycket kan man säga om den karln, men dum är han inte. Han lurar som gammelgäddan i vassen medan hans vapendragare, mest framträdande är givetvis Jomshof, är ute och hugger bland de andra mörtarna.

Synd bara, tänker nog Jimmie, att riskdagen har sommaruppehåll och stänger möjligheten till att någon halvfnoskig ”liberal” får komplett tuppjuck och lyckas skapa en total regeringskris.
Det hade annars varit mumma får Jimmie! Tänk att skrida in till Uffe och storsint erbjuda sig att lösa debaclet genom att erbjuda sig att rädda kvar honom om man bara rev upp Tidö-avtalet och avpolletterade Johan Pehrson?!

Då skulle hr Kristersson sannolikt drabbas av antingen hjärnblödning eller ett kosmiskt lugn!
Landet skulle sitta med samma erbarmliga socialism som innan. Men förhoppningen kan åtminstone bli att Jomshof blev utrikesminister och fick det fortsatta uppdraget att hantera Organisation of Islamic Cooperation. Det vill jag lova skulle bli en lustiger dans!
Någon förhoppning om att de ska inträffa har jag dock inte. Sannolikt fortsätter vi att halta oss fram ännu ett tag.
Inte ens att vi drabbas av några värre klimatförändringar av medelhavsmodell är väl att tänka på i denna något virriga randstat som kallas Sverige, eller hur?

Sist men inte minst, jag står fast vid att Nato inte är för oss och att Swexit bör ske per omgående, helst redan igår!