Tillståndet i Riket, december 2021

Tillståndet i Riket, december 2021 1

Julen står för dörren.
Den lilla randstaten i norra Europa har redan fått den påstått bästa julklappen av dem alla, en kvinnlig regeringschef!

Jämfört med andra länder runtom i världen har det dock taget sin rundliga tid. Om jag inte är helt felunderrättad, vilket i mitt fall givetvis är otänkbart, var Ceylon/Sri Lanka först ut 1960 med Sirimavo Bandaranaike. Året före efterträdde hon sin mördade make som partiledare.
Sirimavo var för övrigt en ihärdig kvinna som återkom ytterligare två gånger på posten. Hon avslutade sin karriär år 2000.

Magdalena Andersson saknar uppenbarligen inte självförtroende eftersom hon på frågan om vad hon ska åstadkomma på 10 månader till valet svarar att hon minsann har planer på att sitta i 10 år.
Vi sunda och förnuftiga människor hoppas givetvis inte att så ska bli fallet. Men tyvärr riskerar det av många anledningar att bli så.

För det första behärskar socialdemokratin det politiska hantverket till förfining. I praktiken innebär det att de är beredda att hoppa i säng med (nästan) allt och alla som råkar komma i deras väg. För dem kvittar det om det råkar vara MiljöPhascister eller Cekterister.
Som tur är har såsseriet i princip bränt alla broar, tror jag, gentemot SD. Där har vi annars en särskilt skadlig kombination av partier som skulle kunna föra landet till ännu mera kaos.

För det andra är oppositionen, om nu en sådan i egentlig mening kan sägas existera i landet, splittrad och upptagen på annat håll. Ett nytt högerblock håller visserligen på att formeras i och med budgetsamarbetet mellan M, SD och KD. När man betänker att L håller på att åka ut på ändan är dock frågan om den påstådda högern kan stå emot en i vissa centrala frågor enig vänster.

Den centralaste frågan är givetvis synen på SD. SD anses av nästan alla, förutom M,KD och en lövtunn majoritet i L, vara guds död, pina och förbannelse.
Med tanke på att alla partier omfattade den tanken när SD en gång i tiden kom in i riksdagen får undertecknad dock ge Jimmie en eloge för vad han åstadkommit hittills.

Kanske är det så att Magdalena kikar längst vänsterut när det kommer till en eventuell regeringsbildning i höst?
Det skulle kanske passa bra att plocka in rivjärnet Dadgostar, kvinnan som gav V en ryggrad, i regeringssamarbetet. Många skrattar kanske åt min fundering. Vad ni inte tänker på är att såsseriet utan tvekan haft att hantera MiljöPhascisterna under flera år. Såsseriet tvekar inte att dödsföraktande regera på en budget som SD är inblandade i.
Socialdemokraterna är som det kallas med psykiatriskt språkbruk helt gränslösa och totalt driftsstyrda.
Om det vore så att man var tvungen att utföra en rättspsykiatrisk undersökning av Socialdemokratin skulle den garanterat utmynna i att partiet inte vore rättskapabelt. Sålunda omöjligt att sätta i fängsligt förvar, det skulle bli rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning!

Att Annie inte gillar V överser nog Magdalena med. Fast bäst för S vore givetvis att Cekten bejakade sin vänsterism fullt ut och själva satte sig i regeringen tillsammans med Magdalena och de andra stolpskotten.

Där har vi något för Sveriges första kvinnliga regeringschef att fundera över bär hon sitter och smuttar på julglöggen och knäcker nötter i Sagerska Palatset, eller huset som det också kan benämnas. Magdalena föredrar nog huset ehuru palats låter föga socialistiskt. Man vill inte fjärma sig för långt från de arbetande massor man anses företräda!

Ingen krönika rörande tillståndet i vår randstat i norra Europa kan smita förbi detta med förevarande dödsmördarvirus.
På många sätt är det ett virus som uppför sig märkligt. Det tycks exempelvis inte smitta när folket åker och handlar på varuhuset i Ullared.
Där hade man härom dagen 14000 besökare som trängdes och trivdes i gemensam julshopping. För en lekman som undertecknad låter det givetvis märkligt. Det är nästan så man tror att det är något lurt på gång, vilket gud förbjude!

För säkerhets skull har våra förutseende statsmakter från och med idag utfärdat påbud om uppvisande av vaccinationspass, eller bevis som det kallas för att inte skrämma livet ur folk, vid tillställningar där över 100 personer närvarar.
Ullared och dylika ställen klarar sig dock utan sådana stollerier. Officiellt för att man i teorin sägs kunna hålla avstånden mellan människor på dylika ställen. Den som besökt ett smockfullt varuhus i juletider, exempelvis Justitieminister Mållgan Johansson, vet självklart att så inte riktigt är fallet.

Hjulen måste helt enkelt snurra, särskilt till julen. Inte bara ska stålarna in. En stor del av befolkningen i Sverige har förväxlat frihet med måttlös konsumtion. Att inte låta dem handla tills de stupar skulle förmodligen ge upphov till revolution, och så kan vi inte ha det. Om inte annat strider det mot en eller annan princip i den heliga värdegrunden, vår tids nya religion.

Som av en ren händelse har det också börjat snöa i de södra delarna av landet. SMHI har till och med ansett sig tvingade att gå ut med varningsnivå röd (när detta skrivs) för Halland där jag bor.
Detta är givetvis en grov missräkning för den allt mer militanta klimatrörelse som växer sig starkare för var dag i världen.

Denna hoppades att den varma hösten, som egentligen inte var en höst utan en prolongerad sommar, skulle hålla i sig över minst nyåret. Det hade varit något att kasta i skallen på fritänkare som undertecknad!
Istället finns det risk att undertecknad riskerar att inte komma till jobbet, alternativt snöar in i Göteborg, under morgondagen.
Jag reser nämligen med allmänna kommunikationer eftersom jag aldrig ägt, och inte någonsin kommer ha, varken körkort eller bil. På så sätt är jag sannerligen en vit privilegierad man. Dock i viss mån utsatt för SJ:s och andra kommunikationsföretags förvåning över att Sverige har fyra årstider.

Tillståndet i riket, december 2021 är sålunda något skakigt. Med andra ord är det inte något nytt under solen, förutom att vi, i ordets rätta bemärkelse, har en herrelös ledning av landets regering!