Vem har hand om klimatkrisen i Sveriges nya regering?

Vem har hand om klimatkrisen i Sveriges nya regering? 1

Dagens gästskribent är B. Stymer.

För den svenska befolkningen utgör klimatkrisen inte alls att klimatet blivit varmare, tvärt om har det ju blivit kallare. Nej, klimatkrisen finns bara som politiska beslut i form av att tvinga på befolkningen extra avgifter och skatter och påstå att dessa tvångsmedel minskar mänskligt utsläpp av CO2 som påstås värma klimatet.

I Sverige godtar varje någotsånär vanligt funtad och utbildat medborgare det otroliga påståendet att vindkraftverk som alltid ökar landets utsläpp av CO2 trots det påverkar klimatet, att cyklar påverkar klimatet, att säker och CO2-fri el från kärnkraftverk påverkar klimatet, att solpaneler påverkar klimatet, att folk påverkar klimatet när de flyger, när de äter kött, när de reser, o.s.v. ja även när de andas ut. Om det nu är så att folk alltid påverkar klimatet, vore det väl bäst att minska befolkningen.

Är det detta som de nya ansvariga för regeringens klimat Annika Strandhäll, som inte ens kan sköta sin egen ekonomi och iraniern Khashayar Farmanbar, som visserligen har erfarenhet av att viga folk, skall ordna? Genom utnämningen av dessa personer visas åter att politiska beslut om klimat inte har med verklighet eller vetenskap att göra. Har t.ex. dessa ansvariga tagit del av vad vetenskapen säger om att människan kan påverka klimatet? Har de studerat vad erkända vetenskaps män och kvinnor t. ex. professorer Gösta Pettersson, Peter Stilbs, Lennart Bengtsson skrivit i saken?

Och på svenska. Varför inte?

Kan det bli tydligare att svensk klimatpolitik enbart syftar till att jäklas med folk och därmed göra dom spaka och lätta att styra?