Tillståndet i riket, juni 2020

Tillståndet i riket, juni 2020 1Så kom äntligen sommaren till det lilla riket i norr.
Statsministern, tillfälligt uppmuntrad av ökat stöd i opinionen, såg att tiden för hämnd var kommen. Trilskande italienare, som inte bara haft den dåliga smaken att smitta den stockholmska medelklassen på sportlovsledighet i alperna med lömska virus, utan vars ättlingar också sprang och köpte sex i Stockholm, skulle nu få smaka på hur det svenska stålet biter!
Han utnämnde resolut den avsuttne pseudoLiberalen Jan Björklund till ambassadör i Rom.

Eller var det kanske så att han skådat den gamle majorens tilltagande förnedring i ett visst TV-program där den som dansar sämst på bästa sätt vinner? Vän av ordning frågar sig vidare hur Jan ska klara av att hantera det parlamentariska läget i Italien. En man som bygger sina politiska överväganden på förhållandet till sina barn känns inte som en klippa att luta sig emot på Via Serchio 9-11 i Rom…

Kanske är det så att statsministern, vår älskade ledare i det nordiska mörkret, vill ha bort Björklund för att han inte totalt ska utradera pseudoLiberalerna genom att ge dess nuvarande partiledare alltför många märkliga råd om elektrifierade vägar?
Det lär väl fortsatt behövas stödtrupper i riksdagen, kan tänkas. Att (S) med nuvarande laguppställning och politik skulle kunna regera helt på egen hand synes de flesta bedömare lika avlägset som att Donald Trump föräras ett heders-medlemskap i organisationen Black Life Matter.

Annars har det ju mest glunkats om hr. Roberto under maj månad. Mannen med en så trasig själ att endast köpt sex kan fylla mörkret med ljus.
Eftersom jag själv, sedan många år nykter alkoholist och helt ren narkoman, känner till en hel del om självömkan och vad den gör med människan som plågar sig med det vill jag påpeka följande; Snälla Paolo, sluta yra om din inneboende tomhet!

Andra saker det är tomt med är försvarsbeslut. Inte för att vi har mycket försvar att besluta om, att rusta landet för framtida kriser och hot verkar inte till övermåttan intressera våra folkvalda. Det finns ju viktigare saker såsom total jämställdhet bland melodifestivalens låtskrivare att bry sig om. Eller en ny myndighet för så kallat psykologiskt försvar.
Lustigt nog tycker chefen för MUST, Lena Hallin, att denna nya skapelse inte ska ha rätt att beställa inriktning på FRA:s och MUST:s signalspaning. I detta har hon helt klart rätt. Vad hon, lite vänligt, uttrycker i offentligheten är att regeringen är ute och snurrar.

Peter Hultqvist, till namnet försvarsminister, mer precist högst politiskt ansvarig för att även nuvarande årsklasser inom det militära riskerar att slaktas på ärans fält om väpnad konflikt skulle uppstå, gör sitt bästa för att splittra borgerligheten snarare än att komma fram till ett förvarsbeslut.
Ingen vill ha ett underfinansierat beslut. Lösningen kanske ligger i det förslag om så kallade dialogsoldater som tidigare framförts. Dessa kräver inga kulor och krut, inga dyra tekniska lösningar eller komplicerade överväganden.
Om man studerat magisterprogrammet i praktisk kunskap på Södertörns Höhgskola kanske man till och med slipper officersutbildningen!

Men maj månad har ju inte enbart inneburit elände! Miljöpartiet och pseudoLiberalerna synes starkt placerade under riksdagsspärren i opinionen. Undertecknad med vänner firar glatt med cigarrer och punsch i syrenbersån! Glädjen riskerar dock att bli kort eftersom väljarna är glömska och möjligen påverkade av långvarig karantänsvistelse. Kanske återvänder livsandarna och tron på politiska amsagor när dessa politiskt förvirrade människor sluppit ut och hinkat i sig tillräckligt många dyra, ekologiskt och könsneutralt tillverkade och serverade muggar speciallatte?

Vad framtiden bär i sitt sköte kan ingen veta. En sak vet vi emellertid säkert, nämligen att vi väldigt lite lärt av historien. Sommaren 2020 blir nog mer spännande än vi önskar…