Tillståndet i Riket, november 2022

Tillståndet i Riket, november 2022 1

Hr. Kristersson kan titta ut över sitt rike och konstatera att läget är gott!

”Regeringen” är på plats efter en del inledande mankemang. Att oppositionen lite skadeglatt kallar den för Tidölaget är en smäll han  tar, likaså att eftergifterna för SD kan synas väl stora.
Det förra eftersom en opposition med fel fokus är att föredra och det senare då han ifråga om tidsutdräkten för regeringsbildningen slog Stefan Löfven allvarligt på fingrarna, den tog mycket längre tid efter 2018 års val.

Dessutom och kanske viktigaste, har han tur och sitter kvar anses han vara en stor statsman. Det är inte illa för en karl som mäter enbart 1,69 meter i strumplästen!
Vi ska inte heller underskatta att Tidö slott var hemvist för Axel Oxenstierna, mannen som stramade upp rikets styrning!
Vill man vara elak kan man kalla honom protosocialist, men vem vill vara det mot en karl som hade vett att bo i ett slott som hämtats ur böckerna om Harry Potter, och det innan figuren ens var påhittad?

Något litet problematiskt har det dock blivit med SD:s framskjutna position. Nobelstiftelsen har begått den pinsamma fadäsen att fortsatt vägra bjuda in Jimmie till nobelfesten. Men den nyblivne ordförande i riksbanksfullmäktige, också han sverigedemokrat, får komma!
Pinsamt är bara förnamnet eftersom just det evenemanget anses vara höjden av förfining i vårt lilla nordliga konungarike.

Det finns givetvis andra problem med det arrangemanget som ingen tänker på. Exempelvis de uppenbara svårigheterna att belöna den bästa forskningen eller att ambassadören för pseudodemokratin USA bjuds in att delta.
Ingen har nog heller tänkt på vad märkligt det är att direktsända folk som sitter och äter, eller hur?
Det vore mer spännande att köra en direktsändning från valfri Pizzeria i ett så kallat utsatt område, det borde bli socialrealism av bästa sort!

Vad gäller den nytillträdda ”regeringens” huvudsakliga arbetsuppgifter, att under hot om våld beskatta oss, instifta nya fåniga lagar för att begränsa vår frihet och kasta upp massa slantar för att bli återvalda men inte göra något åt de grundläggande problemen, har denna hunnit fatta ett avgörande beslut.
Av SD har man nådigt tillåtits att betala ut så kallat elprisstöd.

Självklart har det blivit liv och kiv om den saken också eftersom norrlänningarna inte kommer få ett öre av de pengarna, deras el är helt enkelt för billig!
Om detta tycker vissa illa vara och frågar sig om Uffe inte gillar norrlänningar? Jag lovar att fråga honom vid tillfälle och återkomma i saken.

Till ”regeringens” fördel kan nämnas att Ebba Busch faktiskt ska ha heder av att se över lagen som begränsar antalet kärnreaktorer i Sverige.
Sådana lagar ska givetvis inte existera. Om man nu ska ha en ”regering” alls, vilket inte är helt omöjligt att tänka sig, är dess främsta uppgift att se till sitt folks bästa. I det ingår så att säga att låta dem slippa frysa ihjäl.
Vi som bor på landet tycker också det är trevligt att ha mataffärer att handla i och önskar att det finns tillgång till el för dem också.

Vi knatar också på i Nato-anslutningen. Stalltipset är fortfarande att USA vid någon tidpunkt tröttnar på Erdoğans obstruerande och sätter ner foten rejält varvid Sverige kan anslutas helt och hållet till klubben.
Har Nato-kramarna riktig tur kommer Finland placera ut kärnvapen vid gränsen mot Ryssland för att verkligen eskalera spänningen till och kanske bortom de nivåer som rådde under kalla kriget.

Just det sistnämnda är säkert en tröst för den moderata riksdagsman jag bråkade med på Twitter om Nato-anslutningen.
Hans främsta argument för en anslutning var att Ryssland har kärnvapen. Det är förvisso ett argument som är svårt att bråka om, saken är bara den att kärnvapen har de haft sedan 1949!

Till yttermera visso visste riksdagsmannen, tillika medlemmen i riksdagens krigsdelegation, vad som skulle hända om ryssen smällde ett taktiskt atomvapen på svensk mark. Vi skulle nämligen ge upp omedelbart!
Något vidare virke i krigsdelegationen verkar det med andra ord vara. Tur att Putte maler ner sin krigsmakt i Ukraina, förmodligen är den således inte heller ett hot för oss i framtiden!

Tur för Uffe är det också att en orm varit på rymmen. Där har Sverige haft något att enas kring och i dessa bistra tider av skräck och panik.
Vi ser framtiden ann med tillförsikt och önskar den nya ”regeringen” lycka och framgång tills en riktig skandal briserar inom något halvår eller så!