Tillståndet i Riket, september 2021

Tillståndet i Riket, september 2021 1

Så inträffade då det som alla väntade skulle ske. Socialdemokratins alfa-hanne meddelade pöbeln sin avgång. Löfvet föll och en historisk epok av ryggradslöshet inom Sveriges arbetarparti var plötsligt över!

Som förväntat lät inte kravet på att han skall efterträdas av en kvinna vänta på sig. Orsakerna till detta krav är något oklara. Vi hör allt från att det i Sverige inte är någon skillnad på män och kvinnor, därför måste nästa partiledare för såsseriet vara en kvinna! Till konstaterandet att kompetensen helt uppenbarligen sitter i könet, åtminstone om man är en kvinna, därför måste nästa partiledare för såsseriet vara en kvinna!

Föga förvånande var det Mona Sahlin, före detta kortvarig partiledare för just Socialdemokraterna (och faktiskt mat-tant på SvD:s personalkantin, dock inte samtidigt) som menade att just kvinnors kön ger dem en extra speciell lämplighet som partiledare för socialdemokrater.
Skribenten för denna text antar att rörelsen endast lyssnar förstrött på Mona Sahlins uttalanden och råd med tanke hur det brukar gå när hon är igång och arbetar på egen hand.

En av de mer aparta typerna som anmält sitt intresse är välfärdskapitalisten Jan Emanuel Johansson. Han är en riktigt lyckad produkt enligt socialdemokratiska mått mätt. I sin ungdom var han offer för en del social problematik och behandlades bland annat med de omtalade värstingresorna.
Därefter fick han rätsida på livet, startade klädföretag, vann (S)(V)T:s Robinson och blev sedermera riksdagsman. När han tröttnat på det projektet gav han sig, med lyckat ekonomiskt resultat, på att behandla så kallade problemungdomar. Numera verkar han ägna sig åt ”specialfastigheter” och har uppmärksammats för offerter på bra gömställen för samhällshöjdare, givetvis inkluderat livvaktsskydd.

Jan Emanuel Johansson har inga som helst problem med att visa upp sin vräkiga livsstil och tala fritt ur hjärtat. Man kan utan att ljuga kalla honom för svensk socialdemokratis Donald Trump. Givetvis har han ingen chans att tillträda partiledarposten. Men han skulle onekligen utgöra en frisk fläkt både på det nationella och internationella planet, bland sina volymmässigt, skäggmässigt och tatueringsmässigt blekare kolleger.

Dessutom är Jan Emanuel Johansson ett utmärkt exempel på socialdemokratins kris. Han står alltså ideologiskt närmare fispottorna i den nuvarande ledningen av partiet än exempelvis SD. Det är svårt att tro, men så är det bevisligen.
Om han lyckas bli partiledare står SD sannolikt inför det största tappet i partiets historia. Jan Emanuel Johansson verkar inte ha några som helst problem att stå för att Sverige och den svenska knegaren (om nu någon sådan i egentlig mening kan sägas existera) ska sättas i första rummet!

Vi konstaterar också att Sverige i stort sett lyckats med evakueringen av strandsatta svenskar i Afghanistan. Även om en del av dessa mer precist kan beskrivas som ”svenskar” strandsatta i Afghanistan.

I min egen hemstad Halmstad intervjuade lokalblaskan en av dessa så kallade ”svenskar” som varit på besök i Afghanistan för att visa upp barnbarnet för sina från dödsmördarvirusets härjningar tillfrisknade föräldrar.
Av texten kunde man konstatera att det som börjat som ett glädjefyllt rutinbesök i landet de flytt ifrån av oklar anledning, kanske dödsrädsla för sina liv eller (men det får man inte säga högt) ekonomiska skäl, förvandlats till en mindre trevlig upplevelse. Det var några skräckfyllda dygn på flygplatsen innan flygvapnets Hercules kunde plocka ut dem.
Du behöver alltså inte som ”svensk” ta något som helst ansvar för hur du flyger och far i världen. Även om du reser till länder som du flytt ifrån, kanske på grund av dödsrädsla för ditt liv eller (men det får man inte säga högt) ekonomiska skäl, som inte på något sätt kan räknas som stabila och det går åt pipan…. Ja då skickar vi vårt flygvapen att plocka upp dig!

Vad som däremot inte inträffade var ett ramaskri i svensk press från svenska feminister och vänsterister. Inga protester på gator och torg. Ingen frivilliglegion Svea organiserades, beväpnades och flögs ner för att mota Talibanerna i grind. Vilket kan synas märkligt med tanke på hur högt tonläget eljest brukar vara hos dem.
När amerikanska kriminaldårar höga som hus behandlas (lite väl) bryskt av amerikanska poliser organiserar man i alla fall lite protester med hederliga upplopp och tvingande av poliser på knä. Nu har det varit i det närmaste knäpptyst. Det kan man verkligen kalla
soja-socialism!

Fast det kanske är lika bra, när man tänker efter. Talibanerna har nämligen lärt sig hantera helikoptrarna som Biden et al. så vänligen lämnade kvar till dem att leka med. På nätet kan man nu se videoupptagningar hur de tar livet av folk genom att lägga snaran om halsen, binda fast repet i helikopetern och därefter lyfta.
För att vara så primitiva och barbariska är de verkligen uppfinningsrika, Talibanerna!

Vi nås av nyheten att Lena Hallengren ska låta utreda hur dödsmördarpandemier skall hanteras i framtiden. Fattas bara annat! Nu har politikerna fått blodad tand och den som har känt den totala maktens sötma vill givetvis ha mer.
Jag gissar på att vaccinering i framtiden kommer bli ett lagkrav för att röra sig fritt i samhället. Inte så mycket för att nästa virus med någon större sannolikhet kommer vara värre än det förevarande, som både är knivigt att smittas med och ännu svårare att bli ordentligt sjuk av, utan för kontrollmöjligheterna som vaccinpass utgör.
Helst av allt har jag givetvis fel i denna förutsägelse.

Fri Debatt en länk till vår avgående ”statsminister”. Om du, eller någon partigängare, klickar här så kommer du/ni rakt in på Hemnets utbud av radhus i Stockholms kommun. ”Statsministern” behöver ju någonstans att skriva sina memoarer på.
Jag tror att det är en bostadsform som bättre passar din image än den skrytsamma herrgård som en av dina företrädare valt efter pensioneringen som partiledare.
Har du riktig tur kanske du hittar en bostadsrättsförening i utbudet. De låter dig nog gärna svinga ordförandeklubban om abstinens skulle uppstå!

Den lilla randstaten i Europas utkant går däremot bistrare tider till mötes. Snart nog har vi en regeringschef som inte är utsedd i ”allmänna och fria val”.
Det värsta av allt är dock att det för oss på golvet kvittar lika. Landet verkar gå åt pipan oavsett vilket!