Tillståndet i Riket, sommaren 2022

Tillståndet i Riket, sommaren 2022 1

Hur står det till i fru statsministerrinnan Anderssons fögderi egentligen?

Den uppmärksamma läsaren noterar givetvis, först av allt, att något Tillståndet i Riket blev det inte förra månaden! Censur, undrar någon, eller har redaktör Jönsson, tillika partiledare för Klassiskt liberala partiet, tappat sugen?
Jag kan lugna er med att inget av spekulationerna stämmer. Däremot var jag av nöden tvungen att prioritera min flytt från hyreslägenhet till nyinköpt hus på landet.

Till stor glädje för mina följare på det sociala mediet Twitter har jag så smått börjat lägga ut rapporter om vedermödorna jag möter som nybliven husägare. Som att köpa gräsklippare (visade sig inte helt enkelt) och montera densamma (givetvis utan läsa manualen, toxisk maskulinitet) och därefter resultatet av gräsklippningen (magert enligt följarna, exempel på omsorg för den biologiska mångfalden enlig undertecknad).

Självklart finns det en lömsk baktanke med att jag börjat synas på Twitter. Det gäller att nå ut till presumtiva väljare, folk måste uppmärksammas på det eminenta i KLP:s politik och finna dess partiledare som en förnöjsam människa.

Den av skattemedel understödda morgonblaskan SVD har under sommaren presenterat djupgående analyser av instagramflödet producerat av riskdagspartiernas ledare, antagligen anses det vara en del av tidningens så kallat publicistiska ansvar.
Hittills har jag lärt mig att fru statsministerrinnan gillar att grilla korv. Att V-ledaren träffar vanligt folk, så kallade arbetare, och att L:s nya stjärna är en huvudsakligen glad karl.

De andra partiledarna har jag antagligen missat eller så har analyserna av deras flöden inte presenterats. Ytterligare ett alternativ är givetvis möjligt, de var så oerhört slätstrukna att ingenting fastnade hos mig.
Man kan för övrigt notera en gemensam nämnare. De är förbannat folkliga partiledare vi har, de sticker egentligen inte ut på något sätt alls.
Eller, hemska tanke som säkert inte kan gälla för den socialistiska idealstaten Sverige, det är PR-avdelningar som förmedlar en bild som de vill att väljarna ska ha av partiledarna!
Man kan sammanfatta det följande sätt: jag är inte imponerad. Beklagligt nog sköter dessa människor rikets affärer och du och jag är offren!

Ett annat offer i dessa den yttersta av tider är moder jord. När denna artikel publiceras har vi med råge passerat 2022 års ranson av förnybara resurser, åtminstone om vi får tro organisationen Global Footprint Network.¹ Det magiska datumet passerades den 28 juli på global basis.
Om hela jorden levde som Sverige skulle datumet passerats redan den 3 april. Bäst i klassen, ideallandet för varje MiljöPhascist, skulle enligt samma beräkning vara Jamaica, de har till den 25 december på sig.

Nu kan jag tycka att det finns ett problem med hela beräkningen. Vi måste nämligen undra vem som bestämmer hur mycket resurser det ska gå åt?
Kanske är det det den jamaicanska statens turistmyndighet som har ett finger med i spelet där, vem vet? Förövrigt är det väl svårt för förnybara resurser att hux-flux ta slut? Jag måste ha missat något centralt och väsentligt i sammanhanget!
Det är ett plausibelt antagande att den extrema miljövänsterns avfolkningsfantasier kommer från samma tankegods. Det är fullt rimligt att anta att resurserna blir fler om färre delar på dem.

Vi minns också med värme sommarens larm om den förestående klimatapokalypsen. MiljöPhascisterna ville sammankalla riksdagen eftersom det var högsommar under ett par dagar, det förslaget fick som bekant ett tämligen kylslaget mottagande. Så kylslaget att högsommarvärmen ersattes med mer normala temperaturer och hela projektet rann ut i sanden.
MiljöPhascisterna får hoppas på en riktig indiansommar veckorna före valet om de ska klara sig kvar i riksdagen…

Apokalypser har varit på modet de senaste åren. Eftersom covid-19 har spelat ut sitt bäst före datum så hoppas depopulationsfantasterna nu på de så kallade ap-kopporna. Eller rättare sagt, man hoppas på en giftig kombination av de båda!
Det finns bara ett yttepyttigt problem. Hittills har ap-kopporna med nästan kirurgisk precision drabbat det som benämns ”män som har sexuella kontakter med andra män”.
För att tala i klartext, promiskuösa bögar. Till denna texts pressbeläggning har man noterat 2 dödsfall i Europa, ganska magert med andra ord.
Möjligen kan man ana en katastrofal brist på klövervaselin runt hörnet när ”män som har sexuella kontakter med andra män” inser att de måste få utlopp för sina böjelser på andra sätt tar saken (bokstavligt) i egna händer.

Senast idag läste jag att Stockholm Pride som går av stapeln nästa vecka har tagit problemet på största allvar. Man har förhört sig om sakens allvar hos olika myndigheter och i övrigt förberett sig enligt alla konstens regler. Tyvärr var den personen som uttalade sig festivalens presschef, Vix Herjeryd. Hon (jag tror det ska vara korrekt men lär väl få på käften för det) har tidigare bland annat gjort sig känd för att könsneutral gymnastik, vad det nu kan vara?
Vi får återkomma om utfallet senare, det finns faktiskt en åtminstone teoretisk möjlighet att de har vett att hålla på sig.

Men nu ska vi inte hålla på och måla allt i svart. Visste ni att polisen har fått tillgång till ett nytt DNA-verktyg? Enligt uppgift ska det vara särdeles potent och fyllt av möjligheter, det kan vara till och med vara lösningen på den klanbaserade gängbrottsligheten. Tyvärr är det ett faktum att presumtiva kriminaldårar finns det till övermåttan. Några avskräckande straff har man ännu inte funnit på och polisernas fackförbund anklagar ”regeringen” för att överdriva polisens resurser.

Vi får trösta oss med att Turkiet börjat knorra över att Sverige tydligen inte deporterat en endaste kurd. ”Regeringen” kanske väntar till efter höstens val eftersom man möjligen önskar skicka med en bonus i form av en före detta riksdagsledamot?
Eller så knorrar Erdoğan mest för syns skull. Det kan tänkas att man håller på att sy ihop ett och annat lukrativt vapenavtal med honom, under tiden måste han hålla den inhemska opinionen på gott humör.

I sann Nato-anda har engelska flottan siktats i Göteborg. Det är ett ubåtsjakt-fartyg som lagt till därstädes. Befälhavande tepåse talade i goda ordalag om den kompetens som Sveriges medlemskap skulle tillföra medans hans manskap bussades in till de centrala delarna av Göteborg för att ta del av stadens alla förlustelser. Vi kan anta att de utgått stränga förhållningsorder angående kontakten med kvinnfolk, särskilt sådana man betalar för. Det skulle se illa ut om någon av matroserna åkte fast på precis samma sätt som en amerikan gjorde tidigare i år i Stockholm!

Sålunda kan fru statsministerrinnan Andersson skåda ut över sitt rike och konstatera att det ligger kvar, vilket är gott nog. Om hon förlorar höstens val gör det inte så mycket. Vänstern har nämligen infiltrerat alla nödvändiga myndigheter och institutioner, Nato-medlemskap blir det alla gånger ändå.
Folket hukar i skräck för virus, klimatkatastrofer och gängbrottslighet. Om inte annat knäcks den sista motståndskraften till vintern när elen tar slut!

 

  1. Deras hemsida, har du inte ”klimatångest” innan får du det säkert när du besökt den!