Två Viktiga Meddelande till Populasen!

Två Viktiga Meddelande till Populasen! 1Med anledning av de senaste dagarnas ganska omfattande väderavvikelser har min morgontidning, den stockholmsbaserade morgonblaskan SVD, ansett sig tvungen att rätta upp läget något.
Trots att det snöat i landet, och att snön på vissa platser ligger kvar, konstateras i reportaget att hotet om jordens snara undergång i stormar av eld och torka ligger fast!

Det fattas bara annat.
Hopp och glädje reserverar vi för barn och dårar. Resten av mänskligheten skall piskas till underkastelse och i varje givet ögonblick begripa sin plats.
Detta gäller alltså så kallat vanligt folk, du och jag med andra ord.

I SVD har man städslat en professor som suckar lite uppgivet och mycket pedagogiskt förklarar att lite snö och kyla minsann inte gör någon skillnad.
Det kan man inte annat än hålla med om. Att medeltemperaturer slinker iväg upp över tid är ju rimligtvis det intressanta i sammanhanget. Sedan kan man givetvis ha synpunkter på vad dessa ökningar beror på. Samt, icket minst, hur man i så fall skall hantera problemet.

En fundering jag har, givetvis helt ovetenskaplig, när jag cyklar hemåt på den av kommunen illa sandade isgatan från järnvägsstationen, efter min dagliga tågpendling till/från Göteborg, är exempelvis sambandet mellan temperaturökning och asiatisk hämt-mat.
Tydligen är trycket så stort för att äta maten från just det haket att folk i vinterkylan gärna kallstartar sin bil för att åka och hämta kartongerna med vad det nu kan vara från det lilla hålet i väggen.
Man får innerligt hoppas att samma människor inte är miljöpartister, då är sakernas tillstånd verkligen illa!

Men lite normalt är ändå sakernas tillstånd enligt reportaget. Det är nämligen ovanligt varmt för årstiden i Nordamerika. Jag nickar igenkännande när reportaget i SVD nämner Rossbyvågorna. Carl-Gustaf Rossby var en svensk meteorolog, fysiker, oceanograf, matematiker och kemist som gav detta fenomen sitt namn. Det innebär att varm luft transporteras från tropikerna till Arktis. Kall luft går i retur. Ibland transporteras väldigt stora mängder luft som gör att kontinenterna har olika temperatur.

Hur det nu är med detta så uppmanas alltså alla att sitta lugnt i båten och betänka att jorden kommer att gå under! Så är det bara. Och det är ert eget fel, plattnackar, som inte har förstånd att bo centralt i stadskärnorna.
Att folk ute på landet sannolikt inte kommer hem efter en dag på jobbet för att finna frysen tom ock skafferiet öde gör liksom ingen skillnad. Ni är sannolikt sverigedemokrater hela bunten, synd att ni inte prenumererar på SVD så ni kan lära er veta hut!

Annars är ju så kallad blankning mest på tapeten i dessa dagar. ¹
När det gäller blankning av aktier är det viktigaste att komma ihåg följande: vanligt folk skall aldrig ägna sig åt att förstöra rovkapitalisternas möjlighet att göra en rejäl vinst.
Begriper inte löneslavar och röstboskap att hedgefond-förvaltarna blir ledsna i ögat om de inte får chansen att tjäna en stor hög med pengar?

Blankning går kort och gott ut på att du lånar exempelvis en aktie för 100 kronor eftersom du tror att den kommer sjunka i värde. När du i din tur sålt för 100 kronor och den sjunker till 80 spänn köper du tillbaka den och har tjänat 20 devalverade kronor på kalaset. Inte undra på att avarterna till människor som lever på dylikt ickearbete kissar i byxorna när en aktie börjar rusa i höjden!

I svensk press, möjligen också i televisionen som jag inte följer, lägger experterna pannorna i djupa veck och avråder människor från dylika affärer. Självklart för att vanligt folk inte anses begripa riskerna, någon kommer ju att sitta där med svarte Petter när kursen störtdyker.
Jag tycker att denna form av aktivism är helt utmärkt. Storkapitalet och rovkapitalister skall veta sin plats och bör oftare än vad som nu är fallet piskas till skum.
Att lära hedgefonder veta hut är ljusår mycket bättre än upplopp anställda av vettlösa BLM-aktivister riktade mot småföretagares butiker.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera följande. Gå gärna ut och åk pulka, men betänk det faktum att ni snart ska gå under i eld och rök.
Om ni nödvändigtvis skall ägna er åt politisk upploppsverksamhet skall det vara mot småföretagare, i Sverige godkänns även att ni tvingar poliser på knä, rovkapitalisterna (som egentligen styr den här snedseglande skutan) lämnar ni i fred!

 

  1. Blankning, hur det fungerar!