Viruspandemi eller informationspandemi?

Viruspandemi eller informationspandemi? 1 Det finns annat som sker än de som synes ske. Media, både alternativ och medströms verkar helt upptagen med corona. Då finns risken att man missar andra viktiga skeenden i samtiden.

 

Medicinskt innebär corona ingen stor risk på samhällsnivå. För några av de drabbade individerna, visst, men på samhällsnivå inte alls. Av de över 600 som testade positivt för corona på det karantänlagda fartyget Diamond Princess var det bara hälften som överhuvudtaget utvecklade något symtom alls! Inte ett dugg sjuka. Men berättelser, åsikter, kunskap och missförstådda fakta blandas till en informationspandemi som sannolikt är mer samhällsskadlig än viruspandemin. Till och med Expressen lyckas dock få ett och annat rätt, även om de mestadels levererar fake news.

 

Det har spridits en graf som tycks visa att om vi kan sprida ut förloppet tidsmässigt så klarar vården av att hantera alla sjuka, så att de blir friska. Men det är inte sant. Det visas olika grafer i olika media. En del är direkt missvisande. För att kurvorna ska vara jämförbara måste arean som täcks av två kurvorna respektive (den över smittade utan åtgärd och den över smittade med införda fördröjningsåtgärder) vara lika. I en del kurvor är de det, men långt ifrån i alla. Sällan bifogar media någon förklaring som gör att matematiskt eller statistiskt okunniga personer kan förstå detta. Förmodligen har journalisterna inte själva förstått det.

 

Viruspandemi eller informationspandemi? 2

Vidare har dessa grafer mycket gemensamt med olika redovisningar av klimathotet. De är modeller med liten eller ingen koppling till verkligheten. Men media älskar nu förenklingar som bejakar det narrativ man vill förmedla. Det är inte säkert att antalet smittade blir detsamma om pandemin snabbt sveper över världen som om den bromsas upp av diverse åtgärder.

 

Det kan vara så att färre hinner bli smittade vid ett snabbt förlopp, där många insjuknade drar sig undan arbetsliv och socialt liv, än om förloppet är långdraget och verksamheter måste fortgå trots ett konstant förhöjt smittryck. Eller tvärtom. Vi vet inte. Ännu svårare blir detta att bedöma om som sagt hälften av de smittade inte har några symtom alls.

 

Dessutom sker allt det andra i vår värld som blir väsentligt mindre diskuterat när allt fokus ligger på corona. Islamisterna inom MP vill exempelvis att gränserna ska vara helt öppna för migranter, även om man stänger för corona.

 

Globalisterna verkar förorda en komplett nerstängning av västvärldens samhällen, för att visa hur illa det minsann går för vanligt folk om nationalisterna skulle få bestämma. Detta trots att inget av det som sker i coronabekämpningens namn är sådant som föreslås som normal politik av nationalisterna.

 

Socialdemokraterna passar i vanlig ordning på att skärpa den totalitära kontrollen över folk och företag. En utredning som ska vara klar 2021, med förslag på tvingande jämställda löner och jämställd kapitalbeskattning, lagom till valrörelsen 2022 smögs fram helt under medias annars feministalerta radar. Utredningen ska dessutom redan under sitt arbete utföra propaganda mot allmänhet och företag samt påverkan på myndigheter att införa de rutiner som S beställt att utredningen ska föreslå!

 

Som sagt var, det som sker och det synes ske kan vara helt olika saker. Utan risk, ingen chans, som vanligt.