Yra höns

Yra höns 1

Är det fler än jag som är glada över det faktum att man slipper vara folkpartist? Dom kallar sig ”liberaler”, oklart varför. Men verkar mest vara ute efter inför öppen ridå och folks oförställda glädje skämma ut sig optimalt.

Har vi riktig otur tar dom dock sitt förnuft till fånga och väljer Nyamko Sabuni till partiledare. Då riskerar vi att det blir ordning och reda också inom det partiet.  Även Stefan Löfven darrar inför partiledarvalet. Sabuni bangar just inte för att ompröva den oheliga allians som just nu utgör grunden för socialdemokraternas maktinnehav.

Det är med andra ord en hel del som står på spel inför deras landsmöte den 28 juni.

Inte undra på att socialdemokraterna kastar in Margot i debatten!

Det, om inte annat, skall väl förhoppningsvis få dom ombud på landsmötet som kan tänkas rösta efter vad medlemmarna vill att begripa partiets bästa!

Inget går ju upp mot feministisk utrikespolitik. Utom möjligen förnuftig inrikespolitik. Det sistnämnda har vi tyvärr inte upplevt på länge. Saken är ju den att en dylik kräver allt annat än vad vår nuvarande regering mäktar med. Lättare då att lägga ut dimridåer, rösta igenom undantag för allt möjligt och genom ombud skuldbelägga folk som upplever att Sverige förändrats till det sämre.

Skönt då att det finns politiker som kan visa balans och förnuft. Även om dom råkar vara moderater.

Inte för att jag älskar varken moderater eller kärnvapen. Men det är trevligt med realpolitiskt förnuft ibland. Det är helt enkelt skönt med politiker som inte springer omkring som yra höns precis hela tiden!