Ett farväl till SAS

Ett farväl till SAS 1

Hej!

Det finns inget uppenbart sätt att avsluta mitt Eurobonusmedlemskap genom er hemsida så därför ber jag er att avsluta det via det här mailet.

Jag har förvisso inte flugit särskilt frekvent med er men jag har alltid, när ekvivalenta valmöjligheter existerat, prioriterat att välja er eftersom jag kort och gott föredrar att flyga med ett skandinaviskt bolag. Efter er reklamfilm så är dock det valet uteslutet. Det mest graverade med filmen är inte att ni väljer att frikostigt urinera på hela det skandinaviska kulturarvet, nej det är att ni via filmen öppet för hela världen demonstrerar att både er ledning och den firma ni anförtror att producera reklam åt er utgörs av en obildad pöbel. Er syn på kultur är så infantil att det knappt är värt att bemöda sig att kritisera den. Vart försvann Lagerlöf, Ibsen, Linné, Strindberg, Bergman och Snorre? Bortglömda är Bauer, Sven Hedin och Hannes Alfvén, med inte ett ord nämns Berzelius och vi ska tydligen låtsas som att alla de stora nordiska industrialisterna aldrig har existerat, rederier, varv, säkerhetsbälten, kullager, dynamit, kärnreaktorer, gruvor, knivar, motorsågar, djuphavsolja, jaktflygplan, skog och telefoni, nej allt det är intet värt. Av alla regioner i världen så är det få som har haft så stort inflytande per capita som lilla norden.

När ni ogenerat uppträder så vulgärt antiintellektuellt så har jag svårt att tro att ni besitter kompetensen för att hantera något så komplext som flygtrafik även om era flygtekniker och piloter knappast kan lastas för ledningens vansinne.

Förutom att säga upp mitt medlemskap hos er så kommer jag även kontakta era Star Alliance kollegor och låta meddela att jag fortsättningsvis kommer undvika att flyga med dem så länge de fortsätter samarbeta med er. Ett litet nålstick måhända men när de blir tusen, tiotusen, hundratusen, ja då kommer det att kännas. Något annat skulle inte mina stolta förfäder, zulukrigarna, acceptera.

Vänligen

Johan Simu