Climate Change

Climate Change 1

Det kom ett öppet brev från B. Stymer till redaktionen. Eftersom vi vill att även obekväma åsikter som inte kommer fram i andra media ska få torgföras väljer vi att publicera det i oförkortat skick. Vi undrar, precis som B. Stymer, varför tiger landets politiskt styrda medier?

Naturligtvis ändras klimatet ständigt. Det har det gjort i miljoner år och kommer att göra i fortsättning också. Det betvivlar ingen. Det är bara att titta ut genom fönstret varje dag. Naturligtvis vet många exakt vad som orsaker ändringen.

Vad som däremot ingen vet är om mänskligt utsläpp av CO2 orsakar en uppvärmning av klimatet. Ingen vet med säkerhet därför att ingen vetenskaplig forskning, inga vetenskapliga experiment, har visat detta. Bevisligen har inte en enda människa dött av mänskligt utsläpp av CO2. Däremot har mänskligt utsläpp av bilkörning dödat hundratusentals. Visst ändras också klimatets temperatur precis så som det alltid har gjort. Men inga vetenskapliga bevis existerar för att ökningen beror på den oerhört lilla andelen av mänskligt utsläppt CO2 av den lilla andelen CO2 i atmosfären.

Nu har vissa politiska rörelser utnyttjat människors okunnighet och skrämt upp de okunniga för att få igenom sin politik, helt enkelt för att berika sig genom mera makt över de okunniga. Ett fullständigt tydligt exempel är svenska riksdagens beslut 2009 att minska landets utsläpp av CO2 genom att tvinga befolkningen att betala för el från vindkraftverk. Naturligtvis besvarar ingen politiker frågan om hur mycket alla 4000 verk har minskat landets utsläpp när det är uppenbart att utsläppet ökat hela tiden. Naturligtvis besvarar ingen politiker frågan om folkets subventioner till solpaneler, elcyklar minskat uppvärmningen, eller hur tvånget att inte äta vad man vill, inte resa vart man vill, inte flyga, o.s.v. kan minsta uppvärmningen. Naturligtvis tiger landets politiskt styrda medier.

Var inte okunnig. Låt dig inte luras.