Corona-Diktaturen!

Corona-Diktaturen! 1

Dagens gästskribent är Emil Spets, KLP.

Senaste från Corona-diktaturen Österrike: Nu har hetsjakten på ovaccinerade påbörjats i Österrike.

Den nya lagen om obligatorisk ”vaccinplikt” har inträtt och alla, som av någon anledning inte vill ta vaccinet, kan nu bli bötfällda på upp till 3 600 Euro! Enda chansen att slippa vaccinet är vid graviditet eller vid få andra medicinska undantag. Alternativt om man är så rik att man kan betala ständiga böter. I Österrike är vaccinationstäckningen 75,7 procent, enligt senaste siffrorna. Det innebär att 24,3 procent av befolkningen inte är vaccinerade. En fjärdedel, flera miljoner människor.

Från och med i mars kommer den Österrikiska staten börja genomföra inspektioner för att se om medborgarna följer statens påbud eller om någon har tagit ett självständigt beslut över sin egen kropp och hälsa. Detta är en skam för både Europa och EU. Vi har ett land mitt i Europa som bryter mot mänskliga rättigheter, aktivt jagar och förtrycker sina medborgare och tvingar och forcerar medicinska ingrepp mot personers vilja. Det låter snarare som Kina, inte Europa.

Om man vill vaccinera sig eller inte är en personlig medicinsk fråga. Det handlar om så grundläggande friheter som att själv få bestämma över sin kropp, vård och hälsa. De styrande politikerna har sett till att dessa friheter är fråntaget Österrikes medborgare. Om de kan införa sådana inskränkningar i vår frihet, vad kan de mer utsätta oss för? Var slutar det? Vi måste visa att vi står upp för människors friheter och emot statligt förtryck; oavsett om det sker i Österrike, Sverige eller någon annanstans i Världen. Att uppmana EU att införa sanktioner mot Österrike så länge lagen kvarstår är det minsta Sverige kan göra.

Österrike är en del av vårt närområde, till skillnad från exempelvis Afghanistan, Syrien och Somalia. Vi har ett moraliskt ansvar att hjälpa dessa människor. Österrikare som är förtryckta av den styrande regimen bör beviljas politisk asyl i Sverige, åtminstone till den nya lagen är avskaffad.

Svenska politiker vill alltid utmåla Sverige som ”Broder Duktig” på världsscenen – framförallt när det kommer till invandring och klimatpolitik. Men istället för gammal ytlig skönmålning kan Sverige faktiskt visa att vi tror på och står upp för ett fritt samhälle.

Politiker överlag och Regeringen i synnerhet bör agera skyndsamt för att hjälpa dessa människor.