Det började så bra

Det började så bra 1

För några månader sedan så spenderade jag några timmar i bil med en bekant som är en riktig tekniknörd, vi kom så småningom in på en knepig frågeställning:

Vilken teknik skulle du eliminera för att göra världen bättre?

Han svarade utan minsta tvekan:

Internet! 

Detta samtal har legat och gnagt i mitt bakhuvud, internet har förvandlats till något genomkorrupt och möjligheterna att rädda internet känns allt mer avlägsna. Det internet vi har idag är blott en spillra av det nät jag lärde mig älska för 19 år sen och det är inte bara mina nostalgiska känslor över härliga kvällar spenderade med Action Quake 2, Hatten är min och flashanimationer som talar. Vi har gått från en fantastiskt samling underliga och löst sammanhållna länkar till ett progressivt helvete kontrollerat av några få ideologiskt fördärvade globohomoföretag som nu konsoliderar sin makt allt mer [1,2]. Istället för att vår nyfikenhet driver vårt surfande så blir vi allt mer manipulerade till att klicka på det som Zuckerberg eller Page, i maskopi med regeringen, vill att vi ska klicka på och de har utnämnt sig själva till de som ska föra fram Sanningen till pöbeln [3,4]]. Varenda klick du gör övervakas för att räkna ut exakt hur du ska manipuleras till att ge upp din sociala samvaro, sömn och alla andra ”distraktioner” till fördel för att uppslukas av den appifierade mardrömmen [5] och var du befinner dig rent fysiskt övervakas ständigt. Om du tror att du kan komma undan genom att exempelvis slå på flygplansläge så glömt det [6].

Det som började så bra med ambitionen att koppla samman människor från världens alla hörn och tillgängliggöra all slags information har blivit till ett modernt psykologiskt fängelse och en övervakningsmardröm. Detta maskineri börjar nu i allt större utsträckning användas i repressiva syften då staten och förment privata internetföretag till fullo står på samma sida i kulturkriget [7].

Vad är då framtiden för dissidenthögern?
Kort och gott så kommer vi bli inträngda i ett hörn, plattformarna kommer stänga ut oss, vi kommer jagas av landsfiskalen för våra åsikter, försöker vi ta betalt eller ta emot donationer så kommer de stora betalningstjänsterna stänga ner oss. Vi kommer helt enkelt jagas bort från internet och yttrar vi oss ändå online så kommer varenda yttring användas för att krossa oss i det verkliga livet, oavsett om det handlar om att förstöra våra karriärer [8] eller helt enkelt bura in oss. Den apparat som byggts upp skulle ge vilken stasiagent som helst ståpåle och möjligheterna till zerzetsung är oändliga[9].

Framtiden för högern är därför förmodligen av nödvändighet analog, en välordnat reträtt från det digitala. Det är i ölkällare och bastus och till viss del via självhostat material som vi kommer sprida våra tankar. Detta kan låta nedslående i en värld där man till synes verkar beroende av virala memer för att nå ut med sitt budskap men det behöver inte vara det. Själva tanken att våra idéer måste bli allmänt populära för att få genomslagskraft bygger i grund och botten på den demokratiska illusionen, den här envetna föreställningen att majoriteten är viktig. I själva verket så är majoriteten meningslös, de flesta människorna är trots allt NPCs[10,11] som troget följer de tankeströmmar som eliten torgför. Tricket är inte att sitta i TV4s morgonsoffa och predika till pöbeln, tricket är att gå runt den elit som bestämmer huruvida du får sitta i morgonsoffan eller ej. De som röstar på Orban eller Salvini är trots allt inte fundamentalt intelligentare än de som röstar på Annie Lööf, det är bara så att Orban och Salvini har greppat tag om systemet som uppdatera NPCernas dialogträd.

Hur tar man sig dit? Genom att odla vår egna intoleranta minoritet [12] (ja min vän, det är dags att läsa artikeln nu). De som först lyckas genomgå omvandlingen från internetautister till köttrymdsmännerbund kommer vara framgångsrikast. Men se för guds skull till att vara just intolerant! Släpp inte in nyliberalen i bastun, bjud inte in socialliberalen till ölkvällen, slösa inte tid på att rödpillra centerpartisten, rekrytera inte ur trasproletariatet. Det är kvalitet, inte kvantitet, som kommer vara avgörande. En liten grupp driftiga individer från den nettoskattebetalande medelklassen kan ändra samhällets färdriktning, dagens internet finns endast till för att säkerställa att den gruppen aldrig bildas.

 1. Less than Half of Google Searches Now Result in a Click
 2. Facebook erbjuder nyhetsförmedlare miljontals USD för att få använda artiklar i egen nyhetstjänst
 3. How Google Censors The New American (and Other Conservatives)
 4. Regeringen har fått direktlinje till Facebook – kan ringa för att få bort ”desinformation”
 5. Your phone is trying to control your life
 6. Why I ditched my smartphone
 7. Du kan ignorera kulturkriget men kulturkriget ignorerar inte dig
 8. SJWs Always Lie
 9. Zerzetsung
 10. NPC meme
 11. Not Everyone Conducts Inner Speech
 12. The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority