En hemläxa till alla läsare

En hemläxa till alla läsare 1

Jag har en hemläxa åt er, sätt er framför datorn och sök efter intervjuer med Putin, ni kan börja med de här tre [1,2,3] eller varför inte en riktig lång rackare [4]. Oavsett vad man tycker om vad Putin säger så måste man erkänna att det man beskådar är en intelligent karl som skicklig resonerar och diskuterar och tar sig an komplexa frågor utan att behöva dumma ner något  eller som känner sig nödgad att behandla lyssnarna som dagisbarn. Sedan bör ni gå vidare och titta på någon gammal svensk partiledardebatt, vad sägs om 1966 [5]. Även här ser vi människor som lugnt kan debattera utan Löfvenskt käbbel. Ett annat utmärkt studieobjekt är Orban [6]. Titta sen slutligen på Annie Lööf [7], ja det är oerhört motbjudande och första gången jag försökte så var jag tvungen att slå av efter ungefär 30 sekunder men stålsätt er och genomlid några minuter.

Kontrasten är verkligen total.

Putin får frågan om västvärldens instabilitet och glider ledigt in på hur liberalismen misslyckats och vilka dess inneboende brister är för att i förbigående slänga iväg citerbara meningar i stil med ”vi får aldrig glömma att syftet med en regerings existens är att skapa stabila, normala, säkra och förutsägbara förhållanden för folket”. När tänkte senast en svensk politiker en sådan tanke?

Orban i sitt tal förkastar principen ”gör vad du vill så länge det inte skadar någon annan” och vill istället anamma den gyllene regeln ”gör inte mot andra som du själv inte vill bli behandlad” som ledande princip för Ungerns folk och listar sedan upp den liberala demokratins misslyckanden i Ungern. Återigen vältaligt, intelligent och seriöst oavsett vad man tycker om budskapet.

Lööf däremot flamsar och fnittrar som en fjortis, klappar sig på ryggen för att hon inte viker ned sig för hatet i kommentarsfältet och berättar att om man råkar trycka fel vid en omröstning i riksdagen (något som hänt henne flera gånger.. du hade ett jobb för guds skull…) så måste man sedan köpa godis till riksdagsgruppen. På så stort allvar tar svenska politiker alltså det när de skär ner vår frihet steg för steg med allt fler lagar som är allt mer idiotiska. Vältalig? Nej! Intelligent? Nej! Seriöst? Nej! Skamligt? Ja! Pinsamt? Oerhört!

Har det något att göra med att hon är kvinna? Nej! Thatcher skulle aldrig skämma ut sig själv på det sättet. Thatcher hade gravitas. En dygd som ingen av sjuklöverns partiledare är bekant med.

Alldeles uppenbarligen har något gått åt skogen i västvärlden för att människor som Lööf ska tilldelas något som helst ansvar. Hur länge ska vi egentligen acceptera det här förfallet? Ska vi bara fortsätta se på när landet styrs vidare av kompletta idioter som är oförmögna att ta något på allvar? Länge kunde man roa sig över politikernas flagranta brist på intelligens men det är helt enkelt inte roligt längre nu när vi varje dag ser konsekvenserna. Vi borde idka intolerans mot politikerna [8], de borde känna våra föraktfulla blickar varje gång de har fräckheten att vandrar på gatorna, håna dem, ge dem inte tillträde till restauranger och krogar [9], behandla dem kort och gott på samma sätt som de har behandlat högern.

  1. Putin: Liberal Idea Is Obsolete; Liberalism Outlived Its Purpose! Deal With It!
  2. Putin on Immigration – ”Russia is for Russians”
  3. Putin – The US lives in debt
  4. Putin at Valdai – World Order: New Rules or a Game without Rules
  5. Valet 1966 – Slutdebatten
  6. Viktor Orbán’s Speech, Tusnádfürdő, 26 July 2014, German English Subtitles
  7. Annie Lööf – Q&A – Så här har jag stärkt min självkänsla // Därför är jag feminist
  8. Taleb – The Most Intolerant Wins
  9. Utkastad från restaurang pga sina åsikter