En vecka att fira


En vecka att fira 1

Den här veckan har vi mycket att fira, igår var nämligen årsdagen av när monstret och hipsterikonen Che Guevara togs av daga – sällan har bly kommit till så god användning – och idag kan vi med tacksamhet skänka en tanke åt Karl Martell och hans franker som på dagens datum år 732 slog näven i bordet, kavlade upp ärmarna och demonstrerade åt Umayyaderna att det är dags att sluta upp med rackartygen och åka hem [1]. Trots att Martell tågade in med färre män så fullständigt krossade han Abdul Rahman Al Ghafiqis styrkor, knappt hälften av araberna överlevde slaget och den långsamma reconquistan av Al-Andalus kunde inledas.

Martell räddade utan tvekan västvärlden från Islam och den efterföljande arabisering som drabbat hela Nordafrika och som till och med hjärntvättat ett så anrikt folk som Egypterna att tro att de är araber[2]. På samma sätt räddade Sobieski oss sedan från Osmanernas islamisering och ”turkifieringen” 951 år senare [3] vilket tyvärr, än så länge, inte följts upp av en reconquista av Anatolien.

Så när du lägger barnen ikväll berätta för dem en saga om de stora män genom historien som räddat oss från kommunism och  islam och häll sedan upp ett glas franskt vin och runda av det med en stänkare av singani eller krupnik.

  1. Battle of Tours
  2. DNA analysis proves that Egyptians are not Arabs
  3. Battle of Vienna