Folkets Fostran!

Folkets Fostran! 1Skattefinansierad television och radio har en betydelsefull funktion som folkuppfostrare i vår lilla nordeuropeiska randstat.
Så är det nämligen, vilket du i din funktion som röstboskap och skatteslav inte begriper, endast statlig media sitter på den högsta och rena sanningen!

I lokalblaskan Hallandsposten, där den för ledarsidan ansvariga för ett par dagar sedan ondgjorde sig över 500-lappens existens, läser jag om Systembolagets senaste kundundersökning.
Sveriges Radio Ekot rapporterar att 20 procent av svenskarna dricker mindre. Störst är minskningen i gruppen 17-29 år där 30 procent uppger ett minskat drickande. Det finns kanske gott hopp om minskad alkoholkonsumtion i Sverige? Givetvis måste vi bortse från att 10 procent av de tillfrågade uppger en ökad förtäring, 70 procent har inte ändrat sina vanor alls.
Om man frågar mig så var nog Systembolaget mer eller mindre tvingade att genomföra undersökningen eftersom försäljningen räknat i ren sprit under 2020 har ökat med över 12 procent i landet. Då är endast försäljningssiffrorna för de 3 första kvartalen klara. Är det kanske så att man väntar med 4 kvartalets siffror tills efter att denna undersökningen presenterats för alla fisnödiga riksdagshen som helst av allt vill återinföra motboken?

Statistiken går alldeles utmärkt att tolka på ett annat sätt. Nämligen att 8 av 10 inte har ändrat alls på sina alkoholvanor eller till och med dricker mer. För ungdomen, gruppen 17-29 år, kan man påstå att hoppet för en ljusnande framtid är svag. 7 av 10 dricker inte mindre än vanligt trots de pandemiska tiderna av dödsmördarvirus!

Ett sista alternativ är att tolka statistiken realistiskt. Nämligen att försäljningen på krogen har minskat rejält eftersom regeringen lagt krokben för branschen. Att fara utomlands till Danmark och Tyskland går inte. Sålunda köper folk som vill och kan sin sprit där den är lättast tillgänglig, på Systembolaget med andra ord. Eftersom summan av lasterna är konstant så fortsätter majoriteten att dricka som vanligt. En liten grupp dricker mer eftersom de sannolikt lider av en beroendeproblematik och inte kan hantera isolering och osäkerhet på ett bra sätt. Minskningen med 30 procent i åldersgruppen 17-29 år förklaras bäst med att de väl har bättre saker för sig än att dricka sprit i olika former.

Ingen har väl heller missat statstelevisionens förnumstiga rapportering om elbristen i landet.¹ Vi uppmanades bland annat att inte dammsuga och använda ugnen när det var som kallast.
Med andra ord är dem miljöpartistiska infiltrationen av Sveriges television komplett!
Så är det nämligen, och hör upp nu vänner och ovänner, att för klimatrörelsen är själva ändamålet med livet att vi ska offra oss för det stora goda och överordnade målet!
Tanken på att vi lever i ett land som ligger betydligt närmare nordpolen än tropikerna är därmed ett av medlen för att nå målet att vara totalt underkastad moder Gaias alla nycker. Tanken på att vi faktiskt kan producera leveranssäker el året runt är för denna rörelse patriarkal och förtryckande. Man ska liksom befinna sig i samklang med naturen och känna dess hjärtslag. Då får man se till att dammsuga när det blåser på hösten. Söndagssteken får grillas när solen skiner!
Enligt reportaget från Sveriges television går det helt utmärkt, vad jag förstår, att ägna sig åt utomhusaktiviteter på helgerna istället för att sköta hushållssysslorna. Att alla inte kan anställa en piga med skattefinansierat RUT-avdrag att sköta dessa tråkigheter på vardagarna är väl för svårt att begripa för statstelevisionens reporter.

Rent hysteriskt roligt blir det givetvis att den så kallade melodifestivalen går av stapeln när man precis skrivit folk på näsan om deras onödiga dammsugande. Särskilt som tydligen inga kvinnor gick vidare från den första deltävlingen.
För er som inte känner till det är melodifestivalen själva skådespelsdelen av det gamla talesättet bröd och skådespel. Bröddelen är givetvis alla bidrag, mystiska skattelättnader och omöjliga avdrag man kan tillskansa sig i landet Sverige.
I melodifestivalen sparas det inte på någon el. Men självklart har projektet bantats ner lite under dessa pandemiska dödsmördartider och spelas in utan publik på en och samma plats. Vanligtvis utpressar SvT landets kommuner att ställa lokaler till förfogande för deltävlingarna eftersom ”det sätter kommunen på kartan”.
Bekymret nu är som sagt att att ingen kvinna, eller ”tjej” som de föredrar att kallas, gick vidare. Det är ren förnicklat svårt, tydligen, att få folk att begripa att lika utfall mellan könen är centralt för vår civilisations fortlevnad. TV-tittarna förstår inte att det målet är överordnat allt annat, även det faktum att att melodifestivalen i år är mer klimatsmart än någonsin tidigare!

Så medan Sveriges Radios Ekoredaktion förbereder fler missvisande reportage om svenskens alkoholvanor så försöker SvT hitta än mer förnumstiga råd om elförbrukningen. Melodifestivalens ledningsgrupp skyndar till utskällningen hos rikets nya jämställdhetsminister Märta Stenevi (MP).
Själv ska jag, som en politisk motståndshandling, dammsuga och fixa söndagssteken i ugnen!

  1. SVT om dammsugning och klimat.