Glad Midsommar!

Glad Midsommar! 1Det kan väl tänkas att statyn på bilden är för tung att välta i marken. Vid nästa stora vänsteristeruption i Sveriges huvudstad återstår alltså bara att vandalisera eländet.
Fram med sprejburkarna och släggorna, i akt och mening att lära både Hjalmar och andra företrädare för det rasbiologiska patriarkatet att veta hut!

I övrigt får man, vilket är särskilt svårt för undertecknad, vara lite försiktig med formuleringarna i detta nådens år 2020. Jag råkade offentlig drista mig till att påstå hur mörkt det ser för pseudoLiberalernas ledning.

Det ska man tydligen inte göra, särskilt icke när folk i omgivningen tydligen fixerat sig vid det faktum att sagda partis ordföranden inte har en grisskär hy som undertecknad. Tydligen är det så, fick jag klargjort för mig, att medelålders män med grisskär hy genom dylika uttalanden förtrycker människor med mörk hy.

Nyamko Sabuni får väl trösta sig med det faktum att just hennes parti trots det låga opinionsstödet ändå är mångfalt större än det jag röstar på, vi har för övrigt 100% vita män i toppen!

Så här på midsommarafton kan man annars finna ro i faktumet att röstboskapet i riket är upptagna med att utöva sina uråldriga traditioner istället för att springa omkring i städerna och förnedra sig själva och den tafatta svenska polisen.
Snart nog är det väl någon företrädare för lagens långa arm, någonstans ute i vida världen, som tappar fattningen igen.

När det gäller övriga partiledare i riksdagen har jag lite förslag på vad som kan vara lämpligt att fundera på medan de smaskar i sig nypotatisen och midsommarsillen.

Stefan Löfven bör, som alltid, fundera på hur han kan göra en snygg sorti och avsluta det elände som går under benämningen Löfven-2, Jöken eller Katastrof 2018-2022. 
Sverige saknar sedan länge vettiga diplomatisk representation på Påskön. Den bristen kan vi lätt åtgärda och just den placeringen borde passa Stefans ledaregenskaper som hand i handsken.

Miljöpartiets båda språkrör saknas där ute i ett värdegrundstörstande näringsliv. Nog måste väl det klia lite i fingrarna på Isabella och Per att tillträda någon desperat konstruerad tjänst i valfri koncern. Annars borde åtminstone någon högskola/universitet behöva dem som galjonsfigurer i verksamheten. Vi kan inte hålla på och skicka avdankade miljöpartistiska ministrar till Bryssel hela tiden, meningen är ju att EU skall avskaffas!

Jonas Sjöstedt behöver inte fundera så mycket. Han är nog glad att framtiden som ambassadörsman och kuttersmycke hos frun i Hanoi är spikad och klar. Väskan är redan packad, i slutet av oktober drar han som skjuten ur en kanon och lämnar partipolitiken bakom sig.

För Ulf Kristersson är det nog så att han tillfälligtvis bör avbryta dansen kring stången och se till att avfotograferas på så sätt att det väcker vederbörlig uppmärksamhet. Eftersom de flesta ändå misstar honom för ett reellt högeralternativ kan man skriva något om invandring och/eller gränser till bilden för att det ska bli liv och kiv.
I debatten hörs han ju inte av i någon högre grad.

Annie Lööf trivs som nybliven mor som fisken i vattnet. Vi är många som är av den uppfattningen att hon gott kan vara föräldraledig ad infinitum. Problemet med den lösningen är att Anders W. Jonsson, vikarierande partiledare för C, är en karl som faktiskt har ett fungerande yrkesliv utanför politiken. Han jobbar t.o.m. en helg i månaden ute i verkligheten.
Tänk om han tillför centeristerna lite vettiga perspektiv på tillvaron och därmed ökar deras andel i väljaropinionen?

Ebba Busch som man kanske kan föredra ur ett visst värdekonservativt perspektiv, men bara lite, tycker jag ska dra konsekvenserna av initiativet att stötta civilsamhället under den s.k. ”coronakrisen”.
Är det inte bättre, Ebba, att kraftigt sänka skatteuttaget och låta civilsamhället utveckla sig organiskt?
Behovet av att inrätta en civilsamhällesakut bevisar ju bara hur perverst socialistisk samhällsutvecklingen är. Det kan du fundera på när du smaskar matjessill i syrenbersån!

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson funderar kanske över sitt senaste uttalande i Kvällsposten. Han var ”ganska sur på polisen”…
Antingen börjar karln tappa skärpan eller så försöker han odla en mer statsmannamässig image. Från att önska svensk militär att reda upp läget i ”utsatta områden” till att vara ”ganska sur på polisen” för BLM-demonstrationerna är steget långt. Har han solsting, undrar man?
Karln ska ju vara vansinnig. Ungefär som tjurfäktaren i Ferdinand på julafton i SvT!

Själv avnjuter jag midsommarafton i kontemplativ avskildhet. Moderna människor kallar det för retreat. Jag ser det mer som en mentalhygienisk nödvändighet för att stå ut med samtidens galopperande vansinne.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Bilden föreställer Hjalmar Branting och står i Stockholm, han var bl.a. behjälplig i att starta Rasbiologiska institutet i Uppsala.
(Foto: Peter Haas, CC BY-AS 3.0)