Hans majestät

Hans majestät 1
Det går inte att känna annat än äckel när man ser partiledarnas anleten på affischerna som visuellt förorenar städerna. Deras menlösa anleten kombinerat med kastrerade budskap så som ”nu får vi ordning” vilket kanske upphetsar den ryggradslösa människotypen som främst manifesterats i troll som Van Rumpey. Äckligt.

Föreställ er istället Karl Gustav med värjan i handen, flygandes fram i jetpack och iförd skinande rustning med ett lejonskinn över högra axeln och en magnifik plymklädd hjälm på hjässan. Bakom honom marscherar högvakten plikttroget. Han träder in i riksdagen och deklarerar, likt Gustav III före honom, att pöbelväldet är över. Alla ministrar slås i kedjor och kommenderas att bli kjolklädda latrinstäderskor vid de festivaler som ska arrangeras land och rike runt för att fira det monumentala ögonblicket.

I sitt tal till nationen så deklarerar kungen sig själv som divi filius, gudasonen, och kejsare över Östersjön. Alla förlorade delar av landet återerövras och Sveriges kärnvapenparaply säkrar maktbalansen i Norden och håller ryssen och amerikanen på plats. Skatten reduceras omedelbart till 5% och alla myndighetschefer och universitetsrektorer tvingas försvara sina livsgärningar inför de obarmhärtigaste som finns. En tribunal av magsura idrottsföreningskassörer, jordens salt.

Alla sossar som hjälpte ANC till makten inackorderas i plåtskjul i Johannesburgs slumområden tillsammans med alla ministrar i Reinfeldts regeringar där de kan öppna sina hjärtan så mycket de vill. De får varsin elscoter för att ha en sportslig chans att försörja sig som knarkkurirer av lägsta rang.

1863 års kommunindelning återinförs och alla nettoskattebetalande individer som äger fast egendom i kommunen och har genomfört värnplikten tilldelas rösträtt i kommunen. Vapenvägrare och miljöpartister skickas till Afghanistan för att bygga skolor åt flickebarnen.

Ett pärlband av reaktorer uppförs längs kusten och de stora älvarna frigörs från sin träldom så att de åter flödar fritt och praktfullt. Esrange expanderas för att bli basen från vilken det svenska imperiet ska flyga sina atomraketer till Mars och Musk tilldelas hedersmedborgarskap och blir rymdminister.

Så skulle verkligheten vara om bara pöbelväldet störtas! Så skulle en värld med en modern Augustus se ut! Ett rike där det är de ädlaste motiven som ska bejakas istället för att de basalaste behoven ska tillfredsställas med skattesedeln.