Medborgare eller Undersåte

Medborgare eller Undersåte 1

Dom Socialistiska Snor-Ungarna är ute och snurrar igen. Nu lockar man medlemmar till sig genom att erbjuda pengar och varor.

Som en statsvetare mycket riktigt påpekar i artikeln kan det vara MUCF:s (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) sätt att beräkna organisationers bidrag, baserat på antalet medlemmar, som är motivet för att få upp medlemsantalet.

Anton Karlsson, ordförande för SSU i Falkenberg, menar att det väl inte är så farligt. När man bjöd in till FIFA 19-turnering i mars utlovades fina priser för medlemmar. Hörlurar och biobiljetter stod på spel, liksom goodiebag. Hans argument var ”att medlemskapet kunde avslutas när som helst.”

Vår statsminister och käre ledare, Löfven, kanske inte orkar ingripa mot sitt fifflande ungdomsförbund eftersom han har fullt upp med att införa nya och bättre lagar? Ett exempel är den nya förvaltningslagen som förbjuder långa väntetider när det gäller myndighetsbeslut. Den som väntat längre än 6 månader kan numera väcka s.k. ”dröjsmålstalan” Sedan lagändringen strömmar 2000 (tvåtusen!) fall i månaden in till förvaltningsrätten i Malmö från människor som tycker att Migrationsverket ska rappa på med deras ansökan om medborgarskap. Om förvaltningsdomstolen bifaller ansökan, vilket dom i regel gör, skickas bud till Migrationsverket att ansökan ska hamna först i kön.

Alla som dom senaste 10 åren inte befunnit sig under en sten i skogen begriper att Migrationsverket får problem att hantera ärendena.

Allt medan såssarna kliar sig i huvudet och undrar varför folk inte tycker dom är värda att lägga sin röst på…..

Det är nästan så att man önskar att den frihetliga rörelsen också var i avsaknad av moralisk resning och samvete. Då skulle nämligen vi också skamlöst kunna utnyttja offentliga bidragssystem och leva i landet där gatorna är belagda med guld. Tänk vad enkelt att bara genom att blåsa upp medlemsantalet i en ungdomsorganisation kunna få ohemula mängder med pengar att driva opinion med. Eller med lagstiftning enkelt kunna trolla bort alla i samhället förekommande köer.

Exempelvis, ska ni se, kommer  Sverige snart bli världens ledande i klimatvänlighet. Inte bara har vi elektrifierade vägar (om ”Liberalerna” får bestämma) utan kanske t.o.m. förbud mot att flyga både inrikes och utrikes om våra klimathysteriker får bestämma. Har vi riktig tur kanske just ett svenskt segelfartyg i kommersiell drift blir det första att runda Kap Horn sedan 1949, då fyrmastbarken Pamir utförde bedriften.

Det är ju faktiskt bara att stifta en lag om hur det ska vara….

Eller så kan vi arbeta i en frihetlig riktning, givetvis. Genom att lära oss vilka regler vi kan bryta mot. Än är det ju inte förbjudet för ungdomar att inte vara med i politiska ungdomsorganisationer. Det är ett viktigt påpekande att göra för den unga generationen. Man behöver inte ens gå med under förevändningen att man ska vinna pengar och varor.

Än så länge får man faktiskt flyga och fara som man vill. Det finns faktiskt inget egenvärde i att späka sig över Atlantiska oceanen i en kappseglingsbåt.

Man behöver inte nödvändigtvis följa den stora massan för att vara en godkänd (och/eller god) samhällsmedborgare. Historien har faktiskt visat att många som av sin samtid betraktats som motvalls senare har hyllats som hjältar. Ta t.ex. Vita rosen i Nazi-Tyskland, dom var så fruktansvärt motvalls att nazisterna dömde dem till döden och verkställde straffen.

Fler av oss medborgare borde frigöra oss från tanken att pappa staten vet bäst. Vi borde verkligen agera medborgare istället för undersåtar. Vi borde tänka självständigt istället för att ta på oss rollen som klienter. I det gamla Rom var det möjligen en bra lösning när plebejerna stod under inflytande av en patronus. Men i det moderna samhället leder det bara till att den styrande klassen köper folkets tystnad med bidrag och riktade lättnader. På så sätt kan dom styrande fortsätta styra och köra landet mot botten.

Det är helt enkelt dags att lära sig reglerna, som SSU gjort. Därefter kan vi, som SSU gör, bryta mot dem. Då kan vi få ett friare Sverige.