Minsta Motståndets Lag

Minsta Motståndets Lag 1Att det minsta motståndets lag är en svensk paradgren kommer väl inte som en nyhet för de flesta.
Senast är det polisen i Linköping som sätter stopp för möjligheten att ta ut kontanter i stadsdelarna Skäggetorp, Berga och Ryd.

Om alla tre stadsdelarna kan man på Wikipedia läsa att de har störst andel personer med utländsk bakgrund i Linköping. Sålunda inget nytt under solen där. Möjligen förutom det faktum att svenska politiker och byråkrater famlar i mörkret när det gäller att begripa varför brottslighet, sådan som exempelvis får farbror blå att resolut stänga möjligheterna till kontantuttag, i sådan myckenhet grasserar i dylika områden.

En intressant utvikning är just vad polisen har för uppdrag. Enligt studentum.se är målet att minska brottsligheten och öka människors trygghet.

Något om att kreti och pleti ska ha möjlighet att ta ut kontanter dygnet runt står det inget om när det gäller polisens uppdrag. Kommunpolisen Per Fridh som citeras i Aftonbladet om sakernas tillstånd kan alltså inte direkt beslås med någon felaktighet när han ifrågasätter människors behov av kontanter dygnet runt. Han skall ju tillse behovet av trygghet och minska brottsligheten.
Låt vara att det inte per definition kan vara brottsoffrens fel att de blir rånade på kontanter som de precis tagit ut eller avtvingade sina kort och pinkoder.

Förmodligen är det så att även polisen i Linköping har nog att göra ändå med fyllor, misshandel, våldtäkter och annat skit för att dessutom orka fördela resurser till simpla personrån. Speciellt när dessa rån förekommer i särskilt besvärliga områden där man nog inte helt kan utesluta att konstaplarna anses särskilt ovälkomna!

Sålunda är det enklare att helt sonika stänga av möjligheterna till kontantuttag mitt i natten. Kommunpolisen Per Fridh funderar nämligen vidare i Aftonbladet och undrar om vi verkligen behöver ha nattöppna bankomater. Ingen behöver väl egentligen kontanter mitt i natten?
Förutom då kanske i vissa särskilt utsatta stadsdelar i Linköping, kan man tänka. Men dessa personer får alltså hålla sig inne i fortsättningen.
I den socialistiska välfärdsstaten är det nämligen så att packet och kriminaldårarna dikterar villkoren. Inte de människor som är skötsamma och har all rätt i världen att ta ut pengar från automater närhelst det behagar dem. Det kan faktiskt inte helt uteslutas at det bor även skötsamma människor i socialt utsatta områden!

Resonemanget om att folk ska hålla sig inomhus för säkerhets skull påminner inte så lite om sommarens tragedi när en nattvandrande tolvårig flicka blev ihjälskjuten av gängkriminella utanför en McDonalds.
En nattvandrande tolvåring ska inte ens behöva riskera att få ett endaste hårstrå krökt på sitt huvud, än mindre bli ihjälskjuten, i Sverige.

Om höga vederbörande, alltså dem som till och med står högre upp i hierarkin än en kommunpolis, fick bestämma skulle givetvis all form av kontanthantering försvinna per omgående, till alla medborgares fromma!
Vem behöver i dessa tider kontanter alls, kan man fråga?
Är det inte så att folk ändå köper allt via nätet och dessutom ska hålla sig borta från köpcentrum, livsmedelsaffärer, bensinmackar, restauranger och allt vad det nu är som de springer till i dessa pandemiska tider?

Det bästa vore givetvis om varje individ vid födseln, alternativt vid ankomsten till landet i mer vuxen ålder, fick något form av mikrochip installerat där banker, myndigheter trådlöst skulle kunna lagra all information om kreditstatus och annat intressant. Smidigt för alla parter och noll behov av att kunna plocka ut och använda förhatligt kontanta medel.
Polisen skulle dessutom få en direkt och mycket exakt positionering av alla individer, perfekt om det nu skulle vara så att personrån fortfarande förekom. Det kan ju inte uteslutas att medborgarna, exempelvis undertecknad, skulle fortsätta att envisas med att bära påkostade märkesklockor och onödigt dyra mobiltelefoner.

Medborgarna är nämligen, oavsett om de bor i lite bättre eller sämre omgivningar, så pass korkade att de inte begriper att vi i Sverige följer det minsta motståndets lag.
Det innebär att myndigheterna faller undan för packet och kriminaldårarnas ständiga arbete att undergräva samhällsordningen som vi skötsamma typer vill ha den. Istället för att exempelvis garantera att människor kan ta ut kontanter när de så önskar så faller man undan för det faktum att vissa ”människor” rånar och misshandlar.
Felet ligger hos dem som inte rånar och misshandlar. Det är människor som går ut i helt legitima ärenden som ska hålla sig inne. För mig verkar den uppenbara lösningen vara att de som begår  kriminella handlingar ska hindras från att gå ut!

Dessutom vill inte överheten att någon individ ska ha möjligheten att betala kontant eftersom spårbarheten minskar drastiskt. Polisen i Linköping sällar sig här till den skara som man kan definiera som nyttiga idioter. Genom att skylla på människors utsatthet för brott, som egentligen är ett bevis för statsmakten definitivt misslyckats i sitt uppdrag att skydda medborgaren, läggs ytterligare en sten till den mur som beskär vår frihet.

Polisen i Linköping borde ställa till med ett oherrans liv och kräva större resurser för att kunna stoppa packet och kriminaldårarna som rånar folk som vill ta ut pengar.
Tyvärr sällar man sig istället till toppskiktet i den svenska paradgrenen att följa det minsta motståndets lag.

Det är synd. Sverige borde kunna bättre!