Påskafton

Påskafton 1Idag anser de kristna delarna av världens befolkning att dagen är ”tom”. Jesus ligger i graven och lärjungarna håller sig inlåsta i rädsla för dem som låg bakom avrättningen. Själva påsken börjar vid midnatt och Svenska kyrkan, om en sådan i egentlig mening verkligen existerar, håller inga gudstjänster innan sen kväll/påsknatt. 

Vad jag kan förstå har människor som är vana att fira gudstjänster tillsammans tvingats till nytänkande i dessa virala tider. Man har sänt tillställningarna via internet och släckt massornas törst efter gudomlig tröst.
På det till stor del katolska Filippinerna har man tvingats ställa in de korsfästningar som man normalt ägnar sig åt vid denna tiden på året. Enligt uppgift är den 54 år gamle Ruben Enaje som hoppats bli korsfäst för 34 året i rad (!) ”besviken”. Han har dock inte helt gett upp, karlstackarn, och tänker ändå bära ett träkors genom byn.

I Sverige är situationen i det politiska fältet normal såtillvida att miljöpartiets migrationspolitiska talesman, Rasmus Ling, vill att de ensamkommande som omfattas av ”gymnasielagen” nu ska ges amnesti. Argumentet är att nuvarande kris gör det svårt med både arbete och skola.
Det är med andra ord så att miljöpartiet har hittat den perfekta formeln för att utgöra ett perverterat världssamvete. Man ser till att komma in i riksdagen och regeringen, missköter grovt landets styrelse och kräver frankt att resultatet av tidigare missgrepp tillåts stanna i landet eftersom man genom dåligt styre inte klarar av att hantera den nuvarande krisen.

Man måste komma ihåg att detta är helt logiskt i en miljöpartists tankevärld som utmärks av tyckande och känslor istället för tänkande och fakta. Rasmus, som enligt biografin på riksdagens hemsida, har en högre utbildning som består av ”Kurser, Malmö högskola och Lunds universitet 04-08.” har nog gått på minan att plocka sin kunskap lite hur han vill från ett smörgåsbord. Sannolikt skulle en rejäl examen från ett fastlagt program där vetenskapsteori, historia och statskunskap ingått som väsentliga delar gett honom bättre förutsättningar att fungera som ledamot i Sveriges högst beslutande organ.
För migrationspolitiska talesmän i miljöpartiet, tillika ledamöter i polisens och kronofogdemyndighetens insynsråd och en rad andra befattningar, är det dock så att den politiska glöden måste väga större än kunskaperna kring hur världen faktiskt är beskaffad! Med illa dold förtjusning kan vi konstatera att Rasmus lillebror, Mats Ling, är så kallat ”språkrör” för Grön Ungdom.
Vi kanske får anledning att återkomma till hur man bygger sig en politisk adelsklass senare här på Fri Debatt.

Ni som inte bangar för att tillbringa lite tid på Aftonbladets kan ta del av människors karantänhistorier här. I samma tidning kan vi läsa om den så kallade ”sexologen” Linn Heed som var på en fest där tydligen 70 personer smittades av coronaviruset. För säkerhets skull konstaterar den så kallade ”sexologen” att hon pussat värden, som sedermera tvingats till vård i respirator, på munnen. Det som är intressant i detta fallet är att Linn Heed själv lyckats klara sig från sjukdomen, men inte hennes partner. Det renderar dock heder åt Linn Heed att hon höll sig själv i karantän i fjorton dagar! Att folk tydligen ägnat festens värd både böner och healing när han var som mest illa däran får vi väl förklara med att den stockholmska medelklassen kanske inte tillhör de skarpaste knivarna i lådan.

I Storbritannien har man börjat bränna 5G-master eftersom dessa enligt vissa teorier anses sprida viruset. Människor som har de funderingarna kommer med visshet aldrig behöva flytvästar på sjön. De är så korkade att de flyter ändå. Att argumentera mot konspirationsteoretiker är dock en närapå omöjlig uppgift. Bättre då är att använda sitt eget omdöme och i görligaste mån undvika att slicka folk i mungiporna samt kontakta sina äldre släktingar via telefon hellre än hembesök.

Själv ska jag tillbringa dagen med en bok betitlad ”The Ethics of Liberty” av Murray N. Rothbard. Just denna upplaga har ett helt nytt förord av Hans-Herman Hoppe. Det finns alltså hopp om en trevlig påskafton för undertecknad. Jag hoppas att Fri Debatts läsare får glädjen av att uppleva detsamma!