Ärkekonservativt uppvaknande

Ärkekonservativt uppvaknande 1

Det är inte utan att jag sätter morgonkaffet i halsen när jag läser att SD avfyrar en ordentlig bredsida mot public service, utred försäljning av TV 2 och P3 dundrar dom! I närtid har ju också stockholmsmoderaterna uttryckt önskemål om att avskaffa skattefinansierade medier.

Mest förvånande är det givetvis att SD frivilligt avhänder sig möjligheten till propagandakanaler. Tänk om dom får sin önskan om egen majoritet i riksdagen uppfylld, då missar dom ju viktiga kanaler vid en eventuell utförsäljning?

Skämt åsido (?), är det äntligen på det sättet att delar av den ärkekonservativa borgerligheten börjar vakna upp ur sin dvala när det gäller public service? Att den förlamande konsensus som hittills rått om det utmärkta i statligt kontrollerade medier börjar lösas upp? En viss nervositet har ju under senaste år kunnat märkas eftersom man nu sist och slutligen börjat skattefinansiera eländet rakt av istället för att ta omvägen kring halvmesyren kallad tv-avgift (som påstods vara frivillig).

Väl att märka så har jag inget principiellt emot vad som produceras på SVT, UR eller SR. Till skillnad mot många andra har jag dels en obruten tilltro till människors förmåga att tänka själv, även om jag dagligen får kämpa hårt med den, samt helt på egen bevåg hittat den knapp på apparaterna som stänger av dem. Det är alltså frivilligt att ta del av vad som sänds ut.

Och här börjar vi närma oss pudelns kärna! I morgontidningen kan jag också ta del av vad Annie Lööf (C) har för tankar inför EU-valet. Som vanligt gäller det att hålla stånd mot ”högerpopulistiska” krafter. Jag undrar osökt vad gamla engelska kolgruvearbetare anser om Annie Lööfs politiska förebild Margaret Thatcher? Där har vi en politiker som på sin tid satte hårt mot hårt! Hos henne vilade inga halta löss när det gällde att omdana samhället i en nyliberal, populistisk, riktning.

Saken är givetvis den att både moderaterna i Stockholm och SD, oaktat hur ärkekonservativa och kryptosocialistiska dom än må vara, börjar inse faktum. Faktumet att staten försöker inneha ett informationsmonopol och dessutom hudflänga medborgarna på skattepengar för dess upprätthållande är rent vansinnigt.
Det börjar bli dags att myndigförklara medborgarna!