Tillståndet i Riket, juni 2021

Tillståndet i Riket, juni 2021 1

Riket befinner sig för närvarande i den pre-postpandemiska fasen. Antalet vaccinerade ökar och smittspridningen minskar. Men mest av allt minskar nog hälso och sjukvårdspersonalen önskan att rösta på regeringspartierna i det kommande valet!

Som bekant är vaccineringen behäftad med en del mindre problem. Exempelvis det att det svenska folket följer lagen och vaccinerar sig där de får tid till det.
Detta faktum har givetvis orsakat veklagan och bannor från politiker och sjukvårdsbyråkrater. När man har beräknat hur doserna skall spridas över riket har man tänkt sig att sjukvårdsregionerna fungerar som slutna enheter.
Eller för att tala klarspråk. Politiker och höga vederbörande missade att folk har tillgång till internätet för att boka tid någon annanstans än de bor, och transportmedel för att ta sig dit.

Så ruckades än en gång det som rent teoretiskt borde vara lätt att genomföra i ett socialistiskt lyckorike. Verkligheten lade sig i!

Man har lagt fram planer för att öppna Sverige. Från den första juni får man sitta på restaurang till 22.30. Spriten måste sluta serveras senast 22.00 så folk hinner dricka upp innan de lullar hem i sommarnatten, hur man nu ska klara att hålla 1,5 till 2 meters avstånd när man är berusad. Det är ytterligare en sak man kanske inte funderat på.
Jag förutspår strålande tider för uthyrning och försäljning av rullatorer som fyllbultarna kan använda som stöd. Det kommer bli en lika vanlig syn tvärs över gångbanan, slängda i diken och allmänt nedskräpande som de el-hjulingar man ser idag.

Vaccinpass skall också rullas ut en masse. Så folket i Sverige ÄNTLIGEN kan slippa vistas i sitt förhatliga hemland under semestern. Det anses tydligen vara oerhört kränkande att befinna sig i Sverige när man är ledig.
Att sitta i en skogsglänta och mumsa på medhavd matsäck är ett brott mot de mänskliga rättigheterna när industrialiserade stränder runt Medelhavet och i Thailand lockar svensken.

Någon måtta på tokerierna får det ändå allt vara. Öppningen skall ske i fem steg. Men när det sista steget ska genomföras vet ingen. Det kortet håller statsmakterna hårt på. Om jag får lov att gissa så tror jag det inträffar lagom till nästa val om opinionen, enligt höga vederbörande, gjort sig förtjänt av det!

Från den 31 maj undantas de nordiska länderna från inreserestriktionerna. Man slipper alltså smuggla folk över gränserna när man ska träffas, vilket kan vara trevligt.
Nu blir det bara som vanligt. Jag antar att gränshandeln firar nu när köpsugna norrmän återvänder till Sverige och törstiga svenskar kan fara till Danmark.

Jag nämnde hälso- och sjukvården tidigare. Där har vi folk som borde uppskattas mer. Då menar jag dem som jobbar på golvet, med hälso- och sjukvård. Inte politikerna, inte pärmbärarna och definitivt inte de som hanterar värdegrunden.
Men sjukvårdspersonalen kan man gott visa sin sin uppskattning för.
Funnes det rättvisa i världen skulle företrädarna för samtliga riksdagspartier, som samtidigt i en myckenhet bekläder poster inom regionerna, samstämmigt gå ut och be folk om ursäkt och lova bot och bättring. Ja, helst av allt borde de avgå hela bunten eftersom de misskött sig så kapitalt. För att aldrig någonsin mera ta ett jobb som innebär ansvar för mera än en sten i skogen.

Annars är det så att sommaren står för dörren. Som varandes bipolär av födsel och ohejdad vana har jag själv lite svårt med denna årstid eftersom de ljusa nätterna ställer till problem med sömnen. Å andra sidan är inte vintern heller någon höjdare eftersom det nästan alltid är för mörkt.
Till ett land som ligger på ekvatorn och därmed har så att säga jämntjocka dygn kan jag inte flytta på grund av språkförbistring och kulturella olikheter. För mig är rejäla mörkläggningsgardiner en gudagåva!

Något som inte är en gudagåva är det estetiska förfallet vi alla får uppleva på sommaren. Jag riktar härmed en skarp uppmaning till svenska folket att klä sig vettigt när man befinner sig i befolkade områden. Särskilt gäller denna uppmaning män i min egen ålder och äldre som har hunnit få en del rondör. Knäpp skjortan, för tusan!
Tänk på att det faktiskt finns folk som säljer speglar. Använd en sådan innan du ramlar ut på stadens gator och torg och skrämmer livet ur dina medmänniskor.

Till Greta och hennes vänner vill jag påpeka att sommaren är en naturlig säsongsvariation. Den är alltså inte per definition onormal. Det har varit sommar i Sverige sedan urminnes tider, en del soliga och en (hel) del regniga. Låt nu folket, från tjuriga klassiska liberaler till genuscertifierade vänsterpartister, njuta lite av värmen.

Lätt manisk som jag är av de ljusa sommarnätterna ber jag att få önska er, ja till och med rikets regering, en trevlig sommar!