Tillståndet i Riket, juni 2023

Svenska flaggan

Sverige firar nationaldagen med visst svårmod!

Saken är bland annat den att en bolltrillare av särskilt hög klass har beslutat sig för att lägga ner karriären. Det har inte lett till landssorg, men bra nära är det åtminstone.
Dessutom fångades en nyutexaminerad gymnasieelev tidigare i månaden på film under det att hon, enligt vissa, med ett sexuellt uttryck grovt förolämpade landet som bistått henne med exempelvis gymnasieutbildningen. Enligt uppgifter viftade hon också med den ”kurdiska flaggan”.

Vad gäller den eminenta bolltrillaren kan nog alla förstå att det kunde vara bra och nog nu. Han har rimligtvis uppnått vad en människa kan mäkta med. Det han inte har haft möjlighet att uppnå beror inte på honom själv utan en jämförelsevis talanglös omgivning.
Vådan av att vara helt unik i en lagsport som bolltrillning kan inte nog underskattas.

Den mycket unga kvinnan som uttryckte önskemål om att utföra en sexuell handling med Sverige kan analyseras på följande sätt: i Sverige råder det yttrandefrihet. Yttrandefriheten gäller alla och skall av lätt insedda skäl vara mycket tillåtande.
För övrigt, vad förväntade man sig för svar? Inte ens tvättäkta lintottar uppvisar någon större tacksamhet mot Sverige.

Flaggan hon viftade med är för övrigt en erkänd symbol för irakiska kurdistan. Det är ett autonomt område i norra Irak och således ingen erkänd stat. Att kurderna inte har något eget land att bo i kanske den unga kvinnan borde fundera över och försöka göra något åt när ysterheten över en svensk ”gymnasieexamen” lagt sig.¹
Mitt råd som tråkgubbe är att skaffa sig en rejäl utbildning och hjälpa till att organisera ett äkta Kurdistan för framtida generationer att leva i!

Vi kan passa på att göra en kort utvikning om flaggviftning i Sverige. I Sverige får du vifta med vilken flagga du vill, när du vill.
I Sverige är det inte per definition brottsligt att uppvisa ett ens mycket gravt dåligt omdöme. Sålunda kan man släpa omkring exempelvis Eritreas flagga om man så önskar. Detta trots att landet styrs av gemena skurkar och får betraktas som höggradigt onödigt.
Vad man bör göra är en annan sak.

Låt oss påminna oss om en mycket viktig princip som borde förena alla svenskar. Yttrandefriheten finns inte på plats för att vi i varje givet ögonblick ska vara helt överens, den finns på plats för att skydda Sverige mot att bli som exempelvis Eritrea eller svenskarna statslösa som kurderna.
Ett önskemål från undertecknad vore väl att folk från Eritrea och kurder också begrep det!

Vår statsminister och käre ledare(?), Ulf Kristersson (M), ställdes inför ett deliciöst problem när Turkiets president Erdoğan skulle sväras in för en ny presidentperiod.
Uffe hade redan fått ta en del stryk för att han på Twitter gratulerat Erdoğan till valsegern, det vill säga för att han uppvisat normalt hyfs och vett i Sveriges mellanstatliga förbindelser. Men att åka ner själv lät sig inte göras emedan det ansågs bedrövligt om han kom hem utan Nato-garantier, ”utrikesministern” var inte heller ett bra alternativ.

Turligt nog för Uffe stod turkietkramaren Bildt redo att flygas ner till ceremonin. Givetvis strängt tillhållen att inte börja sjunga eller på annat sätt störa den högtidliga installationen.
Sannolikt var ett av Kristerssons bättre utfall av regeringsbildningen att Calle inte fick någon plats på taburetterna. Vi andra kan tycka vad vi vill om Bildt, men har har varit med ett tag och uppbär ett visst internationellt anseende. Sålunda utmärkt att ha som reserv när nöden så kräver.

Per Bolund (MP) beklagar att folk skriker ”landsförrädare” efter honom.
Det är klart inte helt lätt att falla så hårt som Per gjort, från regeringsställning rakt ner i den brutala verkligheten där konsekvenserna av ens egna handlingar måste tas.
Ett parti med företrädare som vill extrainkalla riskdagsledamöterna på grund av varma sommardagar kan faktiskt inte förvänta sig att precis alla medborgare ska älska dem, så enkelt är det.

Sist men inte minst, sosseriet går framåt i opinionsmätningarna. Det betalar sig bra att vara i opposition och bedriva hysteriska kampanjer på nätet. På Sveavägen 68 jublar partistrategerna över att ”arga maggan” blivit viralt.
Det är visserligen mer än 3 år kvar till nästa riskdagsval, men nästa år gäller val till EU-parlamentet och det kan blir en viktig kontrollpunkt för att finslipa strategin inför 2026. Vi kan lugnt räkna med att 2024 kommer bli en av de fulaste valrörelserna någonsin. Sosseriet glömmer varken bredsidan mot lotteriverksamheten eller det faktum att folket röstade fel 2022!

  1. Man kan visserligen ifrågasätta värdet av en examen om förutsättningen är att alla ska vara godkända.