Tillståndet i riket oktober 2019

Tillståndet i riket oktober 2019 1
Så blev det höst i världens enda socialistiska kungarike. Dignande under massivt skattetryck tillbad folket nya profeter och meddelades ickenyheter i massmedia.

I Aftonbladet uttalade sig Jan Guillou 29/9-2019 buttert om regeringens planerade skattesänkning och dom dystra konsekvenserna därav. Nämligen att han får mer pengar att konsumera för.

Stackars Jan, kan jag tycka. Av dom svåraste saker en människa kan uppleva måste en definitivt vara att ha för mycket pengar som statsmakterna inte konfiskerar och förskingrar. Vore stackaren klassiskt liberal  lagd, som jag är, kunde han ju, som jag gör, skänka en del av sitt överskott av slantar till lämpliga frivilligorganisationer.

Ingen har väl missat att att vi fått en ny utrikesminister i landet. För en gångs skull visade sig mina spekulationer vara rätt. Ann Linde blev den nya stjärnan till att genomföra socialistisk utrikespolitik. Att hon schabblade med svenskars liv och säkerhet under sin tid som statssekreterare på justitiedepartementet verkar vara glömt och begravet. Det kanske är bra att vår statsminister inte är den långsinta typen? Som barn i tidiga tonåren brukar skalda; älska, glömma och förlåta-det är livets stora gåta.

Månadens ickenyhet är utan tvekan hr. Bindefelds födelsedagskalas i Israel. Iallafall var det tillräckligt upprörande för att Lena Melin, ledarskribent på Aftonbladet, skulle gå så bananas att hon kallade deltagarna på kalaset för ”små människor”. Förmodligen avsåg hon då mest dom inbjudna partiledarna. Värt att notera för oss skattebetalare är att hr. Bindefeld tydligen betalade allt ur egen ficka. Till skillnad från Jan Guillou vet han alltså att sätta sprätt på sina stålar.

Priset i småsint skurkaktighet går dock till Transportstyrelsen. Tänk att trumpeten kan vara så upprörande att han inte ens kan få finnas på en svensk bilists nummerplåt. Jag hoppas verkligen att någon förbannad landsortsbo som kör en riktigt miljö- och ”klimatfientlig” gammal fuldisel, eller bensindriven bil, ansöker om att få GRETA på plåten. Då kommer Transportstyrelsen få ett delikat ärende att hantera. Om ärendet drivs vidare genom rättsväsendet kommer det bli rent hysteriskt kul!

När det gäller falska profeter känns det trevligt att GT så smått börjar få lite mothugg. Visserligen anser jag att Greta själv, p.g.a. sin låga ålder, inte kan hållas riktigt ansvarig för uppståndelsen. Men jag hoppas innerligt att dom vuxna omkring henne vaknar upp och inser vådan av det dom håller på med.

Men nu över till tråkigare saker. Vi kan börja med mordet på Karolin Hakim. Vår justitieminister, Morgan Johansson, lovade att inga resurser skulle sparas för att uppspåra kriminaldårarna som var skyldiga. Konstigt nog är det först nu som alla klutar sätts till. Värt att notera är att Karolins enda misstag i sammanhanget är att hon blev kär i en karl med kriminell bakgrund. I min värld är det inget skäl för att avrättas. Den som är av annan åsikt får gärna hålla inne med sitt dravel, jag orkar ändå inte höra på det. Sakfrågan är nämligen väldigt enkel. Ska skötsamma medborgare avrättas på öppen gata av tokiga kriminaldårar? Vidare, om alla klutar ska sättas till så bör väl så ske omedelbart?

Om ni missat Mats Jangdals utmärkta text om framtidsveckan i Kristianstad tycker jag att ni ska läsa den omedelbums! Tänk att Kristianstads kommun är så nervösa för fritt tänkande medborgare att föredrag måste övervakas! Det säger ganska mycket om tidsandan. Möjligen har man därstädes misstolkat Thomas Thorilds ord; ”Tänka fritt är stort men tänka rätt är större”.

Vidare kan jag konstatera att Anna Hallberg, vår nya utrikeshandelsminister, dumpade aktier värda 2,7 miljoner 3 dagar efter att hon blev minister. Läs gärna om dom aktier hon ägde här. Det är märkligt att dessa arbetarklassens förkämpar ur ekonomisk synpunkt står så långt från sina väljare, kan jag tycka.

Kanske är det förklaringen till att många före detta såssar nu tycks föredra att lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Enligt Svensk väljaropinion får SD 20,2% av rösterna mot Socialdemokraternas 25,4%. Att SD verkar ha en riksdagsman med notoriska svårigheter att korrekt hantera skattepengar, Patrik Reslow, verkar inte beröra opinionen nämnvärt. Inte heller Stefan Jakobssons dribblande med våra surt skattade slantar, som ledde till tillbakadragen riksdagskandidatur och kommande rättegång nu i januari, verkar ha påverkat folk i negativ riktning. Möjligen beror detta på att folk i allmänhet uppfattar det som att SD har bättre lösningar på dom problem Sverige har att hantera.

Sådant är alltså läget i världens enda socialistiska kungarike. Jag fortsätter att spana efter en bättre framtid i höstmörkret. Någon vänlig själ som har tillgång till hr. Guillous privata adress kan väl skicka nedanstående länk till honom. Där finns lite förslag på var han kan skicka det förhatliga kapitalöverskott som drabbar honom när han påtvingas lägre skatt!

https://www.godhandling.se/organisationer/