Tillståndet i Riket, oktober 2020

Tillståndet i Riket, oktober 2020 1För en utomstående betraktare kan tillståndet i riket synas skakigt. Den som exempelvis förlitar sig på poliskåren kan konstatera att knäböjande konstaplar enbart åsidosatt sina skyldigheter om opartiskhet och riskerat att rubba tilltron till polisväsendet. Turligt nog är detta att betrakta som en ringa förseelse!

För en lekman som undertecknad låter det allvarligt att åsidosätta sina skyldigheter och riskera att rubba tilltron till polisväsendet.
Men med den saken är det väl som med det mesta annat här i världen, nämligen att älska, glömma och förlåta det är livets stora gåta! I USA verkar poliserna misshandla och skjuta på lite hur som haver, i Sverige är bemötandet alltid lågaffektivt intill (och understundom över) självutplåningens gräns.

Vårt lands politiker är dock inte lågaffektiva när det gäller skattebetalarnas pengar. Där vilar inga halta löss!
Extra viktigt att spendera blir det i pandemitider när all Jök-ungar ska få sin del av kakan. Lägg därtill miljöpreemierna för att slippa ett utbyggt raffinaderi i Lysekil.
Det är lätt att vara spendersam med andras pengar. Särskilt om man är miljöpartist och måste blidka sina egna väljare!

Med LAS har det också gått åt pipan. Enligt andtrutna notiser i pressen har nu förhandlingarna gått i slutskedet. Denna text går i tryck innan vi känner till vad resultatet blev.
Sammanfattningsvis kan man konstatera att vissa förbund inom LO absolut inte vill ändra samtidigt som Socialdemokraterna råkar ut för misstroendevotum om de trilskande förbunden inte gör det. Prekärt läge med andra ord.
Löfven får väl kolla med MP hur man trixar med olika former av premier och subventioner för att få sin vilja igenom…

Det är för övrigt mycket miljöparti just nu eftersom ett av bråkrören vill lämna. Fri Debatt önskar henne lycka till i det fortsatta livet och hoppas att hennes efterträdare slipper såväl riksdag som departement efter valet 2022!

Tyvärr kan jag inte låta bli att ta upp Estonia-frågan.
Nu har man ju sist och slutligen hittat ett hål på skrovet som faktiskt delvis går under vattenlinjen. Återstår då frågan om hur hålet uppstod och påverkade förloppet.
Anonyma sagesmän till undertecknad som är experter på just fartyg hävdar bestämt att man ska vara försiktig med att omedelbart dra för långtgående slutsatser, samt att hålet i sig inte kan förklara hela olycksförloppet. Att det skulle vara frågan om en svensk u-båt som orsakat förlisningen håller dessa sagesmän för otroligt eftersom en demolerad ubåt i svenska flottan med största sannolikhet skulle noterats.
Jag kan också hålla med om det faktum att den dåvarande och alla efterkommande svenska regeringar inte besitter en tillräcklig intellektuell kompetens för någon cover-up.

Nu bör den gode läsaren vara medveten om jag inte är helt opartisk när det gäller denna fråga. För den som gillar hjärngymnastik och detektivarbete finns ledtråden till varför jag lider av en viss bias i bildsättningen av dagens text.

Månadens tarvlighet står givetvis tidningen Expressen för, låt vara att det är en pinsamt lustig sådan.
Man har kommit över en filmsnutt där en SD-politiker snortar kokain. SD-politikern skyller ifrån sig och hävdar att han i fyllan och villan blivit utsatt för ett försök att skaffa komprometterande material mot honom.
Han har alltså varit bra på kanelen och förlorat kontrollen över vad han gör. Det är vad jag som sedan många år nykter och ren missbrukare vill kalla kontrollförlust. Vilket är ett bra tecken på att man inte ska hantera sprit alls. Med andra ord bör hans uppdragsgivare, Sverigedemokraterna, se till att hjälpa honom att hantera sin problematik. Jag hoppas innerligt att han tar den hjälpen han får och i fortsättningen ger attan i både sprit och pulver.

Snart är det vinter, kära läsare. Hur det ska gå då med vår lilla nordeuropeiska randstat går knappt att sia om. Vi måste betänka det faktum att oljeeldade reservkraftverk var tvungna att startas upp redan i somras. Vårt hopp för att hålla värmen står alltså till välfyllda oljelager och en galopperande växthuseffekt. Tråkigt nog har GT kört igång sin verksamhet igen och planerar en hårt opinionsbildande vinter för den goda (?) sakens skull.

Själv planerar jag att som björnen gå i ide. Det verkar lugnast med tanke på hur fort världen snurrar just nu…