Erdogans illaluktande finger och svenskarnas ömmande rumpor

Erdogans illaluktande finger och svenskarnas ömmande rumpor 1

De senaste månaderna har jag spenderat i Mongoliet med att ytterligare kultivera min kropp. Mongolerna må vara just mongoler med sin egna exemplariska historia men de har anammat en ärorik gammal arisk sport som nämns redan i vedorna, grisbrottning*. Klassisk grisbrottning fungerar som så att man smörjer in den största galten man kan hitta i ister och sedan brottar man ned den och man har vunnit om man visat tillräcklig dominans över galten för att kunna sticka upp ett finger i röven på den och sedan presentera fingret för domarna så de kan lukta och säkerställa att man inte fuskat. Varför väljer man en galt och inte en tjur kanske man kan undra och anledningen är att grisen faktiskt är den värre motståndaren. Tjurens röda kött kommer sig av att den har betydligt högre andel långsamma muskelfibrer jämfört med grisens vita kött. Grisen är en explosiv atlet medan tjuren är en långsam idislare. Det är galten vi bör dyrka inte kossan!

Sjävklart låter man inte de minsta gossebarnen ge sig i kast med fullvuxna galtar utan de får istället ta sig an kidnappade amerikanska turister som kört vilse på stäppen. Till min ära så behövde jag dock aldrig smutsa ner mina fingrar med några jänkare utan de skärskådade min kroppshydda och tyckte jag kan börja med byns minsta kulting.

Men till saken. Grisbrottning är något jag tänkt på när jag jag skådat Sveriges NATO ansökan och blickar tillbaka några årtionden. Tror ni, käre läsare, att femtiotalets svenska män var så svaga och ynkliga att de skulle låtit en hårig turk köra upp ett finger i röven på dem för att få hans tillåtelse att sälja sin frihet till fetmanationen i väst i utbyte mot imaginärt beskydd mot fyllenationen i öst? Det är en fullständigt absurd tanke eller hur. Femtiotalets svenska karlar var den sortens karlar som tämjde älvarna och sedan atomen, som byggde upp ett av världens förnämsta flygvapen och som förvandlade Sverige till vad mäster Benulic så passande kallar ett Sparta vid Östersjön. De behövde inte jänkarna och tillät inte att deras propaganda fyllde den svenska etern, de föraktade turkarna och de var inte rädda för ryssarna.

Ack så lågt vi har sjunkit. Ullaredsklassen har tagit full kontroll över landet och de söker desperat ett kjoltyg att gömma sig under.

* Förekomsten av denna sport förklarar förövrigt mysteriet med varför så många mongoliska män har brutna fingrar och varför de är så duktiga sumobrottare. Har man lärt sig bemästra mongoliska stäppgaltar så är inte japaner så stor match alldeles oavsett hur nobelt det folkslaget må vara.