Planerar socialdemokraterna i Älvsbyn att fuska i valet 2022?

Planerar socialdemokraterna i Älvsbyn att fuska i valet 2022? 1

Ordförande för valnämnden i Älvsbyns kommun med högsta ansvar för att valet 2022 går korrekt till är den socialdemokrat som 2021 lämnade alla sina kommunala politiska uppdrag som bland annat kommunfullmäktiges ordförande efter en avslöjande artikel i PT, en i mängden som belyste den korruption och de problem Älvsbyns kommun lider och led av.

När den som är ansvarig för det stundandet valet, tidigare klivit av alla sina kommunala uppdrag i politiken pga. en korruptions-skandal är det svårt att inte misstänka att något är i görningen.

Vad är alternativen? Att partiet är dött och det inte finns något engagemang kvar eller att korruption är ok i Älvsbyn om man har rätt partibok. Jag vet inte vilket som är mest deprimerande…

Som representant för ett litet och nytt parti blir man mycket orolig. Att få ihop de cirka 100 rösterna som krävs för en stol i fullmäktige för att kunna påverka är svårt, att tappa bort några få röster för att komma precis under gränsen låter inte direkt lika svårt.

Kan demokratin i Älvsbyn garanteras när korruption hänger i luften?

 

För kännedom: Denna artikel har tidigare refuserat av både Piteåtidningen (PT) och Kuriren. PT refuserade med anledningen att den var för spekulativ. Kuriren (en borgerlig tidning) ansåg att den inte skulle vara av intresse för deras läsare.

 

Daniel Strandlund

Klassiskt Liberala Partiet – Älvsbyn