Fri Debatt 1 år

Fri Debatt 1 år 1Sedan ett år finns det tillgängligt en publikation för alla oss som önskar mer av livet än de öppna planlösningarnas helvetiska estetik! Texter som skänker mer innehåll än medströmsmedias tillrättalagda åsiktspaket och rapportering av verkligheten som vänstern vill att du ska se den…
Ja, dagen har kommit då Fri Debatt fyller 1 år!

Och vem tycker inte att verkligheten ser lite ljusare ut i dag än för 365 dagar sedan? Det är liksom en litet annorlunda stuns i stegen och bättre hållning hos mänskligheten sedan vi, Fri Debatt, kom ut och började utmana det narrativ som innan var allenarådande.
Av vissa kommentarer på Facebook att döma är det så att vi utan problem kan fungera som blodtryckshöjande medicin för utvalda grupper av människor som hör till den mer vänstra delen av det politiska spektret.

Vad många tycks ha svårt och förstå är Fri Debatts förhållande till Klassiskt liberala partiet. Visserligen ägs vi till 100% av partiet, men vårt innehåll styrs inte av partiprogrammet.
För att det förklara det på ett lättbegripligt vis, på Fri Debatt önskar Klassiskt liberala partiet att åsikter ska kunna framföras, diskuteras och brytas mot varandra. Publikationen ska hålla högt till tak och slå ut väggarna i det förhärskande vänsternarrativet om verklighetens beskaffenhet. Vi ska beröra, uppröra och föra en Fri Debatt!

Problemet med ett sådant förhållningssätt tycks vara att vissa människor då, uppenbarligen för första gången i sina liv, utmanas i sina föreställningar om vad det innebär att vara liberal, klassiskt liberal, libertarian eller vad man nu väljer att etikettera sig som.
Eller är det så enkelt att vissa människor tycker det är obehagligt när man applicerar högerliberalt tankegods på annat än höggradigt teoretiska frågeställningar om allmänningar, möjligheter till att knarka fritt och om rattfylleri kommer vara tillåtet i vårt framtida liberala lyckorike?
Kanske, men bara kanske, tycker en del att endast deras åsikter om hur ett fritt samhälle ska se ut är de enda rätta åsikterna?

Först när de ilsknaste kritikerna vågar formulera genomtänkta skriftliga svar som kan publiceras på Fri Debatt, snarare än halvkvädna visor på Facebook, lär vi få svar på dessa frågor.

Om jag ska välja några favoritinlägg som producerats under året, i all blygsamhet väljer jag att inte ta med mina egna alster i listan, så väljer jag ett av varje fast skribent (och utan inbördes ordning).

Av Mats Jangdal, vår klimatsmarta skribent!

Klimatdiktaturen rycker närmare

Av Johan Simu, Fri Debatts egen gossen Ruda!

Utan en gemensam kultur kan vi inte ens bre en smörgås

Av Robert Toth, medredaktör på Fri Debatt och strandvandrare!

Om varför fri invandring förmodligen inte ens fungerar i ett libertarianskt samhälle

Förutom undertecknad är det dessa tre ovanstående som förekommer mest på Fri Debatt. Alla tre är alltid läsvärda, att välja ut deras bästa alster kostade mig mycken möda och besvär.

Vi ska inte heller glömma bort våra gästskribenter. Förhoppningen är givetvis att ännu fler intresserade lagar sig en kopp kaffe och slår sig ner vid tangentbordet för att bibringa våra läsare sina frihetliga synpunkter och funderingar.
Den som gör det, och dessutom publiceras, kommer förutom publicering på Fri Debatt, Klassiskt liberala partiets Facebook och Fri Debatts Twitter att skickas ut i nyhetsbrevet som går iväg till alla större redaktioner i medströmsmedia och samtliga riksdagspartier.

Vådan av en publicering är givetvis att du kan sablas ned jäms med fotknölarna i olika kommentatorsfält. Då får du får helt enkelt trösta dig med att världen kanske ännu inte insett vilket geni du är.
Vi försöker så gott det går att rensa bort de värsta trollen på Facebook, men välkomnar givetvis väl genomtänkta invändningar som avstår från rena personangrepp.

Bäst av allt om du tycker att ett inlägg går på tvärs med din syn på sakernas tillstånd är givetvis att du skriver en text vi kan publicera på Fri Debatt. Kanske är det så att du har en fråga som just du finner höggradigt viktig att dryfta? Skriv ner och skicka in för publicering på Fri Debatt!

Redaktionens brevlåda redaktionen@fridebatt.se har öppet dygnet runt. Precis som varje 1-åring är vi nyfikna och vill mer än gärna kittlas av ännu mera intryck!